Επιμένει ο Δρίτσας για στήριξη Μώραλη με δημόσιο χρήμα

Το υπουργείο Παιδείας διέψευσε τις καταγγελίες του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά.

Σήμερα το πρωί, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Δρίτσας επέμεινε στις καταγγελίες του που έχουν προκαλέσει σάλο, ενώ παρουσίασε έγγραφα-αποδείξεις υπογραμμίζοντας ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό.

Απαντώντας ο κύριος Μώραλης έκανε λόγο για κακόγουστο αστείο και υποστήριξε ότι ο κ. Δρίτσας

έχει πέσει θύμα πλεκτάνης.

Στην καταγγελία του, ο Θοδωρής Δρίτσας ανέφερε:

«Με ανησυχία και βαθύ προβληματισμό, καταγγέλλω τον Υπουργό Παιδείας κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο, γιατί από το Υπουργείο Παιδείας, με έξοδα του ελληνικού λαού, με δαπάνες που επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό, αποστέλλονται μέσω υπηρεσιών courier, προσκλήσεις για εκδηλώσεις προβολής της υποψηφιότητας του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά κ. Μώραλη, τον οποίον ο κ. Αρβανιτόπουλος στηρίζει ανοιχτά.

Είναι φανερό ότι αναβιώνει ο παλαιοκομματισμός, στη πιο κυνική του εκδοχή.

Αυτό το ψηφοδέλτιο αλλά και οι υποστηρικτές του, επιβεβαιώνουν ότι όχι μόνον δεν φέρνουν τίποτα νέο, αλλά αντίθετα ακολουθούν με κυνικό τρόπο τις πιο άθλιες μεθόδους του παλαιοκομματισμού που ο λαός τον έχει καταδικάσει οριστικά.

Καλώ τον κ. Αρβανιτόπουλο να λογοδοτήσει. Τα ζητήματα αυτά, είναι πολύ σοβαρά, δεν επιτρέπεται σε κανέναν εκπρόσωπο του λαού να συμπεριφέρεται με τέτοιον τρόπο».

Η διάψευση του υπουργείου

Σε κατηγορηματική διάψευση προχώρησε το υπουργείο Παιδείας και ο κ. Αρβανιτόπουλος. «Πληροφορούμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι ουδεμία αποστολή εντύπου ή άλλου υλικού έχει πραγματοποιηθεί από το ΥΠΑΙΘ για σκοπούς εκτός των αρμοδιοτήτων του και συνακόλουθα καμία δαπάνη σχετική δεν έχει πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας της παρούσας πολιτικής ηγεσίας. Οτιδήποτε υποστηρίζει αντίθετη άποψη είναι υποβολιμαίο και συκοφαντικό», σημειώνεται στην ανακοίνωση του κ. Αρβανιτόπουλου.

Ερώτηση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στο θέμα επανήλθαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν στη Βουλή (είναι κλειστή) ερώτηση σχετικά με τις καταγγελίες του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά Θοδωρή Δρίτσα ότι με δαπάνες του υπουργείου Παιδείας υποστηρίζεται η υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη.

Συγκεκριμένα, πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να απαντήσει αν ο ίδιος έδωσε εντολή για αποστολή συστημένων επιστολών που αφορούν στην προεκλογική εκστρατεία του Γιάννη Μώραλη και υπενθυμίζουν ότι ο υπουργός στηρίζει ανοιχτά τον συγκεκριμένο υποψήφιο στον Πειραιά.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι παρά την απάντηση διάψευσης που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας μετά τις καταγγελίες του Θ. Δρίτσα, υπάρχουν στοιχεία ότι συγκεκριμένα ειδοποιητήρια για εκδηλώσεις του συνδυασμού Μώραλη «έφυγαν» από το υπ. Παιδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα