ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Έκκληση στους πολίτες να στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις δυνάμεις τους χθες απηύθυνε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας τους να στηρίξουν κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο ελληνικός λαός στις 6 Μαΐου έκανε ένα σημαντικό βήμα, κατέστησε άκυρο το μνημόνιο,

καταδίκασε τις δυνάμεις που το στήριξαν και μπλόκαρε τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα συνέχιζε το μνημόνιο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι δεν είχε τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση της Αριστεράς που θα ακυρώσει το μνημόνιο. Πρόσθεσε δε ότι κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για κυβέρνηση που θα σεβαστεί τη λαϊκή ετυμηγορία και επανέλαβε τους πέντε όρους που είχε θέσει, με βασικότερο την ακύρωση των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων.

Κατηγόρησε τους Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι έμειναν πιστοί στις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους, σημειώνοντας ότι «μας έθεσαν επί 8 μερες το δίλημμα ή μνημόνιο ή εκλογές, με την κρυφή ελπίδα ότι θα μας εκβιάσουν είτε ότι θα καταφέρουν στις νέες εκλογές καλύτερο αποτέλεσμα για τους ίδιους».

«Πήραμε την απόφαση να μην προδώσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες» επισήμανε, τονίζοντας ότι αυτό που του ζητούσαν είναι «να αφήσουμε τη χώρα δίχως ελπίδα, να βάλουμε και τη δική μας υπογραφή στα μέτρα της φτώχειας και της εξαθλίωσης».

Οι δυνάμεις του μνημονίου ψάχνουν δεύτερη ευκαιρία και επιβίωσης, επιμένουν να τρομοκρατούν τον λαό, πρόσθεσε κι επισήμανε «λαός που τόσο σκληρά δοκιμάζεται δεν εκβιάζεται».

Κάλεσε τους πολίτες να στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις δυνάμεις του χτες και επανέλαβε τη θέση του για σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα