Έρχονται οι «ηλεκτρονικοί κωδικοί»

Η πληρωμή θα γίνεται με έναν μοναδικό κωδικό, ο οποίος ονομάζεται Ταυτότητα Οφειλής (Τ.Ο.) και Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής (ΤΡΟ) αντίστοιχα στα ΕΛ.ΤΑ. ή σε κάθε τράπεζα, χωρίς να είναι απαραίτητη η διατήρηση λογαριασμού καταθέσεων από την πλευρά του οφειλέτη.

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληροφορηθούν τους κωδικούς μέσω του δικτυακού τόπου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), από το ειδοποιητήριο που θα λαμβάνουν από τη ΓΓΠΣ

και από τις εφορίες. Για κάθε νέα οφειλή που βεβαιώνεται θα εκδίδεται η ατομική ειδοποίηση από τη ΔΟΥ ή τη ΓΓΠΣ, στην οποία θα αναγράφεται και ο κωδικός Ταυτότητας Οφειλής.

Μέσω των ηλεκτρονικών πληρωμών θα μπορούν να καταβάλλονται:

1. Φόροι και Τέλη που προκύπτουν από την υποβολή δηλώσεων μέσω διαδικτύου, Η είσπραξη διενεργείται μέσω του κωδικού πληρωμής με ονομασία «Ταυτότητα Πληρωμής» ο οποίος εκδίδεται μετά την οριστική υποβολή της δήλωσης που αφορά.

2. Βεβαιωμένα χρέη προς την εφορία. Η είσπραξη διενεργείται μέσω του κωδικού πληρωμής με ονομασία «Ταυτότητα Οφειλής» ο οποίος εκδίδεται για κάθε βεβαιωμένη, μη ρυθμισμένη οφειλή, και του κωδικού πληρωμής με ονομασία «Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής» για κάθε ρυθμισμένη οφειλή.

3. Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων. Η είσπραξη διενεργείται μέσω του κωδικού πληρωμής με ονομασία «Κωδικός Πληρωμής» ο οποίος εκδίδεται από την αντίστοιχη διαδικτυακή εφαρμογή.

4. Ε-Παράβολο. Η είσπραξη διενεργείται μέσω του κωδικού πληρωμής με ονομασία «e-Παράβολο» ο οποίος εκδίδεται από την αντίστοιχη διαδικτυακή εφαρμογή.

Keywords
Τυχαία Θέματα