Έρευνα της Grant Thornton για το γυναικείο επιχειρείν (Γραφήματα)

«Μόλις μία στους επτά εκπροσώπους στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum στο Νταβός φέτος ήταν γυναίκα. Αυτό από μόνο του αναδεικνύει γιατί το θέμα των γυναικών στις επιχειρήσεις δημιουργεί έντονες δημόσιες συζητήσεις, τονίζοντας ότι η διαδρομή από τις σχολικές αίθουσες στο κατώφλι των διοικητικών συμβουλίων κάθε άλλο παρά απλή είναι», σχολιάζει η Francesca Lagerberg, Global leader – tax services της Grant Thornton

International Ltd.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη νέα έκδοση με τίτλο «Γυναικείο επιχειρείν: από τις σχολικές αίθουσες στο κατώφλι των διοικητικών συμβουλίων».

Με σκοπό να αναδείξει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η νέα έρευνα International Business Report (IBR) της Grant Thornton αποκαλύπτει ότι, παρά τις συζητήσεις και τους διαλόγους, το ποσοστό γυναικών που κατέχουν ανώτατες διοικητικές θέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο δεν ξεπερνά το 25%.

Η έρευνα δείχνει, επίσης, ότι η υποστήριξη ευνοϊκών ρυθμίσεων σε σχέση με τις ποσοστώσεις γυναικών σε διοικητικά συμβούλια αυξάνεται, και ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν μια σειρά μέτρων για να διευκολύνουν την επαγγελματική σταδιοδρομία των γυναικών.

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, το ποσοστό των γυναικών στις ανώτατες διοικητικές θέσεις φέτος είναι 29%, μειωμένο κατά 1 ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με το 2013 (30%) και κατά 6% υψηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό της Ευρωζώνης (23%).

Από την άλλη μεριά, το 16% των επιχειρήσεων στη χώρα μας δηλώνει ότι δεν έχει καμία γυναίκα σε ανώτατη διοικητική θέση. Μικρότερο είναι το ποσοστό των γυναικών που είναι μέλη Διοικητικού Συμβουλίου στη χώρα μας (20%), αλλά χωρίς να έχει αλλάξει σε σχέση με το 2013 (20%).

Οι ανώτατες διοικητικές θέσεις στις οποίες συναντάμε τα υψηλότερα ποσοστά γυναικών στην Ελλάδα, φέτος, είναι Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού (41%), Επικεφαλής Τμήματος Μάρκετινγκ (28%) και Επικεφαλής Διεύθυνσης Πωλήσεων (26%), χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα