Ερωμένη του αρχηγού της CIA Ντάλες, η Φρειδερίκη

Όπως αναφέρεται στο βιβλίο ο Αλεν Ντάλες ήταν «τρομερός γυναικάς» και ο Κίντσερ γράφει τα παρακάτω για την πρώην βασίλισσα της Ελλάδας:

«Μια από τις κατακτήσεις του Ντάλες ήταν η βασίλισσα Φρειδερίκη της Ελλάδας. Το 1958 είχε έρθει στις ΗΠΑ για περιοδεία με τον γιο της, τον μελλοντικό βασιλέα Κωνσταντίνο Β’. Ακριβώς τη στιγμή που η επίσκεψη τελείωνε η βασίλισσα ανήγγειλε – χωρίς

να δώσει καμία εξήγηση- ότι θα έμενε ακόμη μια εβδομάδα. Ήρθε στην Ουάσιγκτον, συζήτησε “πνευματικά ζητήματα” με τον πρόεδρο Ντουάιτ Αιζενχάουερ στο Οβάλ γραφείο και κατόπιν επισκέφθηκε τον Ντάλες στο αρχηγείο της CIA.

Έμειναν μόνοι οι δυο τους στο γραφείο του επί μια ώρα και πλέον, οπότε ένας βοηθός του Ντάλες χτύπησε την πόρτα. Μην παίρνοντας απάντηση μπήκε στο γραφείο. Ήταν άδειο. Άκουσε όμως κάποιο θόρυβο στο διπλανό δωμάτιο. Αργότερα εμφανίστηκαν και οι δυο, ο Ντάλες και η βασίλισσα.

Επιστρέφοντας στην Ελληνική Πρεσβεία η βασίλισσα έδωσε μια ερμηνεία γιατί οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι τόσο στέρεες: “Αγαπούμε αυτόν τον άνθρωπο”, αναφώνησε ενθουσιασμένη».

Ο πανίσχυρος αρχηγός της CIA συνήθιζε να επισκέπτεται την Ελλάδα, σε κρουαζιέρες στο γιοτ του Σταύρου Νιάρχου, παρέα με την στενή του φίλη βασίλισσα Φρειδερίκη. Όπως αναφέρει το φύλλο της Washington Post» στις 4-1-1976,  «ο Άλεν Ντάλλες ήταν προσωπικός φίλος της Φρειδερίκης, και η Αυλή χρησιμοποιήθηκε συχνά από τη CIA για πολιτικούς ελιγμούς στην Ελλάδα.

Ο Αλαν Ντάλες, αρχηγός της CIA από το 1953 ως το 1961 και αδελφός του υπουργού Εξωτερικών Τζον Φόστερ Ντάλες, είχε τον τίτλο μεγάλου καρδιοκατακτητή γεγονός το οποίο δενέκανε καμία προσπάθεια να κρύψει

Keywords
Τυχαία Θέματα