ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΔΩΝΙ, ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, για τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

του Λονδίνου, ενώ το ίδιο προτίθεται να πράξει και ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η πρωταθλήτρια στο τριπλούν απεβλήθη από την ελληνική ομάδα επειδή είχε ανεβάσει ανέκδοτο με ρατσιστική χροιά στο twitter, ενώ είχε αναρτήσει και φωτογραφίες όπλων με εθνικιστικά σύμβολα και είχε αναδημοσιεύσει αναρτήσεις από τους λογαριασμούς που διατηρούν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης η Χρυσή Αυγή και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής της ΧΑ υποστηρίζει ότι ο «απαράδεκτος» αποκλεισμός της αθλήτριας ήταν «πρωτοφανής στα χρονικά του Ολυμπισμού» και ρωτά ποια φυσικά πρόσωπα και ποιο όργανο πήρε την απόφαση, καθώς και με ποιον ερμηνευτικό κανόνα κρίθηκε, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ότι «…οι δηλώσεις (της) αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού»;

Περισσότερο επιθετικός ήταν ο Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίοςισχυρίστηκε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», ότι «ο κ. Κούβελος και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με τη χθεσινή τους απόφαση διέσυραν τη χώρα». Προανήγγειλε την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή, προσθέτοντας ότι «ζητάω να αναζητηθούν ευθύνες από την πολιτεία για το διασυρμό που υπέστη η Ελλάδα όχι από το σφάλμα της κ. Παπαχρήστου».

Δικαιολόγησε την αθλήτρια, λέγοντας πως «η η κ. Παπαχρήστου ζήτησε αμέσως συγνώμη και αυτό είναι πάρα πολύ βασικό και έρχεται η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προφανώς για να δώσει ο κ. Κούβελος κάποιου είδους εξετάσεις ψευτο-προοδευτισμού στη ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ και αποκλείει δηλαδή καταδικάζει εις θάνατον ένα κορίτσι 20 χρονών, ένα παιδί που έκανε ένα λάθος».

Σημειώνεται, πάντως, ότι η Πολιτεία δεν έχει αρμοδιότητα για τις αποφάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα