Φόβοι για… «κινηματική κόπωση»

09:20 5/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Οι σχετικές ανησυχίες εκφράστηκαν και χθες, στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, που αφιερώθηκε αποκλειστικά στο μέτωπο της Παιδείας και στις σχεδιαζόμενες κινητοποιήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει, ήδη από τα μέσα Αυγούστου, επενδύσει στο συγκεκριμένο μέτωπο, καθώς οι υπό «διαθεσιμότητα» και «κινητικότητα» εκπαιδευτικοί είχαν -και μάλλον έχουν ακόμη- άγριες διαθέσεις.
Ωστόσο, όπως φάνηκε και στη συνεδρίαση του οργάνου,

δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που φοβούνται ότι οι αντιστάσεις της κοινωνίας είναι μειωμένες και τα απεργιακά μέτωπα θα αποδειχθούν ισχνά και βραχύβια. Είναι χαρακτηριστική, μάλιστα, η αποστροφή του λόγου ενός κορυφαίου κομματικού παράγοντα. «Ακόμη και το 40άρι, που θα χάσουν οι εκπαιδευτικοί από τον μισθό τους με μερικές ημέρες απεργίας, υπάρχουν αρκετοί που θα σκεφτούν αν τους παίρνει να το χάσουν», τονίζει ο εν λόγω παράγοντας στο matrix24.gr.

Το τεστ της ΔΕΘ

Σε κάθε περίπτωση, η Κουμουνδούρου αναμένεται να «τεστάρει» τις διαθέσεις της κοινωνίας σε μερικές ημέρες και, συγκεκριμένα, στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται το προσεχές Σάββατο στη ΔΕΘ, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Στα εν λόγω συλλαλητήρια θα δώσει το «παρών» και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ήδη εδώ και 10 ημέρες, όλα τα σωματεία εργαζομένων και οι τοπικές οργανώσεις του κόμματος οργανώνουν τις κινητοποιήσεις. Σε κάθε περίπτωση, η συμμετοχή των πολιτών στα αντιπολιτευτικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει βαρόμετρο για τη γενικότερη στρατηγική του κόμματος, καθώς ως τώρα η Κουμουνδούρου έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές αντιμέτωπη με «χαλαρά» αντικυβερνητικά συλλαλητήρια και απεργίες που κάθε άλλο παρά μαζικές ήταν…

Keywords
Τυχαία Θέματα