Για να γίνει το δέρμα σας πιο λαμπερό και νεανικό

Της Τάνιας Βλαδένη*

Το skin – Abraser peel αφού χρησιμοποιήθηκε για πολλά χρόνια στα πιο prive λουτρά της Ευρώπης, αποτελεί τώρα για τις ΗΠΑ μια νέα θεραπευτική πρακτική. Η εφαρμογή του στο πρόσωπο διαρκεί συνήθως 20 λεπτά. Για το λαιμό και το πρόσωπο χρειάζονται περίπου 40 λεπτά, ενώ λαιμός, πρόσωπο και άνω θώρακας απαιτούν γύρω στη μία ώρα.

Το πρόγραμμα θεραπείας κανονικά περιλαμβάνει μια σειρά επαναλήψεων

που ο αριθμός τους κυμαίνεται από 4 έως 6 και η καθεμιά απέχει από την άλλη δύο εβδομάδες. Μετά από αυτή την αρχική σειρά θεραπειών σας προτείνουμε να προγραμματίσετε μία επιπλέον θεραπεία κάθε 2 – 3 μήνες προκειμένου να διατηρηθεί η άριστη κατάσταση του δέρματός σας.

Η συνέπεια αυτή είναι απαραίτητη για την περιποίηση του δέρματός σας. Όσο περνούν τα χρόνια, το δέρμα αναπλάθεται όλο και πιο δύσκολα ενώ η ανανέωση των κυττάρων καθυστερεί σημαντικά.

Τι μπορεί να προσφέρει το skin Abraser στο δέρμα μου;

Η τεχνική του skin Abraser έχει βρει ευρύτατη εφαρμογή σε μεγάλη ποικιλία περιπτώσεων περιποίησης του δέρματος. Συμβουλευθείτε τον αισθητικό σας προκειμένου να σας αναλύσει λεπτομερώς την βελτίωση που μπορεί να σας προσφέρει το skin Abraser. Παρακάτω αναφέρονται οι περιπτώσεις δέρματος που μπορούν να επωφεληθούν από τη θεραπεία με skin Abraser peel.

• Δέρμα που απολεπίζεται

• Γενική Απόξεση του δέρματος

• Εξομάλυνση ουλών ή άλλων ατελειών

• Βελτίωση ουλών ακμής

• Χηλοειδή

Μια σειρά θεραπειών μπορούν να προσφέρουν βελτίωση χωρίς να χάνετε καθόλου χρόνο σε αντίθεση με άλλες μεθόδους.

 Ροδοχρ. Ακμή

 Μελάχρωση – χλόασμα

 Λεπτές ρυτίδες

 Ραβδώσεις

Τι είναι το skin Abraser και σε τι μου χρησιμεύει;

Η απολέπιση με το skin Abraser είναι ένας γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος απομάκρυνσης των γερασμένων και κατεστραμμένων κυττάρων του δέρματος που κάνει το δέρμα πιο ρόδινο, σφριγηλό και λαμπερό. Τακτικές επαναλήψεις της θεραπείας αυτής είναι βέβαιο πως θα σταθεροποιήσουν τη νεανική εμφάνιση του δέρματός σας ιδιαίτερα όταν αυτές αποτελούν μέρος ενός καλο-οργανωμένου προγράμματος περιποίησης. Επιπλέον, το Skin Abraser προσφέρει μία βιώσιμη και οικονομικά συμφέρουσα εναλλακτική λύση στη δαπάνη εκατοντάδων χιλιάδων σε πιο επεμβατικές πρακτικές.

Η τεχνική του Skin Abraser βασίζεται στην προσβολή της επιφάνειας του δέρματος με μικροσκοπικούς κρυστάλλους οξειδίου του αλουμινίου. Τα σωματίδια αυτά, όσο ο χειριστής κινεί τη χειρολαβή κατά μήκος της επιφάνειας του δέρματος, απομακρύνουν – με τρόπο απαλό – στρώματα της επιδερμίδας. Το μηχάνημα του Skin Abraser είναι το μόνο του είδους του που χρησιμοποιεί εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα για τον έλεγχο κρίσιμων παραμέτρων της θεραπείας. Η επούλωση γίνεται πολύ γρήγορα, ενώ η ερυθρότητα και η δυσφορία ελαχιστοποιούνται. Οι περισσότεροι επιστρέφουν αμέσως στην εργασία τους, και το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι μια επιδερμίδα που δείχνει πιο υγιής, σφριγηλή και απαλλαγμένη από τη φθορά του χρόνου και των άλλων επιβαρύνσεων του περιβάλλοντος (μόλυνση περιβάλλοντος, καιρικές συνθήκες).

Μου χρειάζονται θεραπείες;

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξετάσετε το δέρμα σας και χρησιμοποιείστε τον παρακάτω κατάλογο προκειμένου να διαπιστώσετε αν χρειάζεται να συμβουλευθείτε τον δερματολόγό σας για θεραπείες με skin Abraser.

 Η υφή του δέρματός σας είναι ξηρή και άγρια;

 Έχει ανοιχτούς και διογκωμένους πόρους;

 Υπάρχουν ευδιάκριτες αλλαγές στο χρώμα του;

 Σας ενοχλούν παλιές ουλές από ακμή ή ανεμοβλογιά;

Θυμηθείτε πως η όψη του γερασμένου δέρματος μπορεί να επηρεάσει και νεαρότερα άτομα και όχι μόνο όσα βρίσκονται σε μέση ή προχωρημένη ηλικία. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς την ηλικία αφού η τεχνική μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη προβλημάτων του νεανικού δέρματος όπως επίσης και στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος των ηλικιωμένων ατόμων.

*Dr Τάνια Βλαδένη Δερματολόγος, Επιστημονικός συνεργάτης ΙΑΣΩ Παίδων

Keywords
Τυχαία Θέματα