«Η διάλυση του κουτιού» κέρδισε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής 2013

Να δει με μια πιο «ανθρώπινη» και ζεστή ματιά την πολυκατοικία, τα «κουτιά», όπως χαρακτηριστικά τα αναφέρει η ίδια και να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο σπίτι του, ήθελε η αρχιτέκτων Σοφία Τσιράκη, μέσα από το project της «Η διάλυση του κουτιού», το οποίο πήρε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής 2013.
Τα έργα που βραβεύτηκαν αλλά και όσα πήραν μέρος στο διαγωνισμό μπορεί να τα δει ο επισκέπτης στο κτήριο της οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί τις νέες τάσεις της αρχιτεκτονικής,

όπου σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτόνων κ. Ηλία Κωνσταντόπουλο, είναι και ένας από τους στόχους αυτού του διαγωνισμού.
Η ευρηματικότητα ήταν ακόμα ένα στοιχείο το οποίο χαρακτήρισε τις συμμετοχές του διαγωνισμού. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός πως στη δεύτερη κατηγορία η οποία αφορά τα Δημόσια Έργα, ειδικό έπαινο πήραν οι Stephan Buerger και Δήμητρα Κατσωτά, οι οποίοι μετέτρεψαν μία παλιά και ανενεργή νοσοκομειακή μονάδα σε φοιτητικές εστίες στην περιοχή της Πάτρας. Αλλά και το project «Φουγάρο ένα εναλλακτικό Σενάριο Ανα_κύκλωσης» που κέρδισε ειδική μνεία ως ένας χώρος οποίος συμβάλλει στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής του Ναυπλίου. Τα έργα που πήραν μέρος στο διαγωνισμό μπορούν να τα δουν όσοι ενδιαφέρονται στο κτίριο της οδού Πειραιώς 138 του Μουσείου Μπενάκη ως τις 26 Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα