Η κυβέρνηση έφερε το «Θάνατο του εμποράκου»

Στην ανακοίνωση με τίτλο «Η διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων και ο ”θάνατος του εμποράκου”» υπογραμμίζεται ότι το νέο μέτρο δεν πρόκειται να ενισχύσει την κατανάλωση όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση αφού η κοινωνία έχει οδηγηθεί σε φτωχοποίηση από τη συνεχή φορολόγηση και την ανεργία. Τονίζεται επίσης ο ανταγωνισμός θα λειτουργήσει υπέρ των μεγάλων καταστημάτων και θα ισοπεδώσει τους μικρούς επιχειρηματίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων και η λειτουργία τους ακόμη και τις Κυριακές προβάλλεται από την Κυβέρνηση ως το νέο μέτρο για

την αντιμετώπιση της κρίσης μέσω της αύξησης της κατανάλωσης, αγνοώντας τις καθολικές αντιδράσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Ξεχνά όμως δύο βασικές και αυτονόητες παραμέτρους.

Πρώτον, ότι η μείωση της κατανάλωσης δεν είναι αποτέλεσμα των ωρών λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά της συρρίκνωσης των εισοδημάτων λόγω της μείωσης μισθών και συντάξεων, της συνεχώς αυξανόμενης φορολόγησης, της αύξησης της ανεργίας και της φτωχοποίησης της κοινωνίας, που καταδικάζει ένα στους 3 Έλληνες στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Δεύτερον, ότι ο ανταγωνισμός λειτουργεί υπέρ των μεγάλων καταστημάτων εφόσον τα μικρά καταστήματα δεν μπορούν να λειτουργούν 7 ημέρες την εβδομάδα και συνεπώς θα οδηγηθούν στο κλείσιμο. Επίσης, οι εργαζόμενοι στον κλάδο αυτό θα οδηγηθούν σε πλήρη εργασιακή εξαθλίωση και καταπάτηση των στοιχειωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα