Η κρίσιμη μάχη του Φιλιππίδη για τα κόκκινα δάνεια του Ταχρυδρομικού Ταμιευτηρίου

Και αυτό, αφού όπως λέει, επέστρεψε οικειοθελώς πριν από λίγες ημέρες από την Τουρκία προκειμένου να κριθεί από τους Έλληνες δικαστές

Το πρώτο κρίσιμο ραντεβού με την ελληνική Δικαιοσύνη είναι σήμερα για τον Άγγελο Φιλιππίδη, στο κτίριο 6 της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου στεγάζεται το γραφείο του ανακριτή κατά της Διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη. Ο δικαστικός λειτουργός μαζί με τον εισαγγελέα είναι τα πρόσωπα εκείνα που θα ζυγίσουν τη βαρύτητα των αξιοποίνων πράξεων, την προσωπικότητα του κατηγορούμενου και τα υπερασπιστικά του επιχειρήματα πριν αποφασίσουν αν θα αφεθεί ελεύθερος

ή αν ο επόμενος σταθμός του θα είναι οι φυλακές.

Ο ίδιος ο Άγγελος Φιλιππίδης πάντως, με στοιχεία και αναλύσεις οικονομικού περιεχομένου θα προσπαθήσει να πείσει τους δικαστικούς λειτουργούς ότι όλα τα δάνεια δόθηκαν με νόμιμους όρους προς τους επιχειρηματίες, χωρίς να τεθεί υπό διακινδύνευση τη περιουσία του Τ.Τ.

Συγκεκριμένα:

*Για το δάνειο με αποδέκτες το εκζητούμενο από τις βρετανικές αρχές ζεύγος Κυριάκου Γριβέα Αναστασίας Βάτσικα: Υποστηρίζει ότι χορηγήθηκε σε μία εταιρεία με πολυετή παρουσία και καταξιωμένη στο χώρο των συνεδρίων.

*Για το δάνειο στην εταιρεία Alapis, συμφερόντων του προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη : Τηρήθηκαν οι διαδικασίες, καθώς ναι μεν η εταιρεία είχε λάβει και άλλο δάνειο 600 εκατ. ευρώ, αλλά είχε προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 460 εκατ. ευρώ και την επίμαχη χρονική περίοδο η αξία της μετοχής ήταν 24 -26 ευρώ η κάθε μία.

*Για τα δάνεια του Δημήτρη Κοντομηνά: Ήταν όλα εξασφαλισμένα , ενώ επωφελής για το Τ.Τ. ήταν και η σύμβαση με την εταιρεία Best Line, καθώς στον τομέα των πιστωτικών καρτών το Τ.Τ. τα έτη 2008-2010 απέκτησε υψηλά μερίσματα.

*Για το δάνειο του Π. Ευθυμία Δεν συντρέχει κανένας λόγος για την άσκηση δίωξης εναντίον του, καθώς το επίμαχο δάνειο ανέλαβε και εξυπηρετεί κανονικά άλλος επιχειρηματίας και συγκεκριμένα ο κ. Έλληνας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το καθεστώς της επιστροφής του από την Τουρκία ο κ. Φιλιππίδης θα προσκομίσει κρίσιμα έγγραφα θέλοντας να αποδείξει ότι δεν έφτασε στην Ελλάδα υπό καθεστώς απέλασης, ούτε συνοδευόμενος από αστυνομικούς κατά την επιβίβασή του στο αεροσκάφος στην Κωνσταντινούπολη.

Με βάση αυτά τα δεδομένα ο κατηγορούμενος θα παίξει δύο ισχυρά χαρτιά: Ότι δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, αφού πλέον δεν κατέχει τη θέση του στο Τ.Τ. και δεν είναι ύποπτος φυγής αφού μόνος του γύρισε να κριθεί από τον Έλληνα ανακριτή, πριν μάλιστα οι τουρκικές αρχές αποφανθούν για το δεύτερο αίτημα έκδοσής του, αφού το πρώτο είχε ήδη απορριφθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα