«Η Κρήτη μπορεί να γίνει μια Silicon Valey του κόσμου»

Ο βασικός στόχος που θέτουν η Περιφέρεια Κρήτης και τα επιστημονικά-ερευνητικά ιδρύματα του νησιού τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, όπως τονίστηκε στη συνάντηση, είναι η διασύνδεση της έρευνας, της καινοτομίας, της πραγματικής οικονομίας αλλά και της επιχειρηματικότητας, που θα συντελέσει στην περαιτέρω ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στην συνάντηση-σύσκεψη στο ΙΤΕ συμμετείχαν

εκπρόσωποι του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης, του ΤΕΙ Κρήτης, του ΕΛΚΕΘΕ, του ΜΑΙΧ κ.ά.

«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος που παραβρίσκομαι σήμερα εδώ, με τους λαμπρούς επιστήμονες των ερευνητικών και επιστημονικών ιδρυμάτων της Κρήτης. Στόχος είναι να διεκδικήσουμε τη γνώση, την επιστήμη, την καινοτομία που παράγουν. Η Κρήτη έχει μια τεράστια δυναμική μέσα από τα ερευνητικά και επιστημονικά της ιδρύματα, τους φοιτητές. Το νησί μπορεί να γίνει μια Silicon Valley του κόσμου» σημείωσε ο Στηβ Βρανάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη χρήση του διαδικτύου, δήλωσε «εραστής» του ίντερνετ και πρόσθεσε: «Με τη σωστή χρήση του υπηρετείται η δημοκρατία, ο πολιτισμός η οικονομία. Ειδικά οι νέοι μας έχουν πρόσβαση στη γνώση στη τεχνολογία, στην επιχειρηματικότητα, έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τις ιδέες τους».

Ο εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, Ιπποκράτης Μπελαδάκης, χαρακτήρισε τον Στηβ Βρανάκη ως μια λαμπρή προσωπικότητα στην Google, υπογραμμίζοντας ότι έχουμε πολλούς άλλους «Βρανάκηδες» στην Κρήτη, στην Ελλάδα, και πρέπει να τους αναδείξουμε. Παράλληλα, τόνισε ότι η συνεργασία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών με την Περιφέρεια και με τα επιστημονικά μας ιδρύματα θα συνεχιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα