Η ώρα της κρίσης για τον Χάρη Τομπούλογλου

Ο κατηγορούμενος , εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και για το πλημμέλημα της παθητικής δωροδοκίας, όχι μόνο αρνείται τις βαριές πράξεις που τον φέρνουν αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη, αλλά ισχυρίζεται ότι πρόκειται για σκευωρία και πως ο ίδιος τα χρήματα αυτά επρόκειτο να τα κάνει δωρεά στο Νοσοκομείο.

Ωστόσο, στη σημερινή – εκτός απροόπτου απολογία του – έχει να αντικρούσει: την καταγγελία του επιχειρηματία από τον οποίο φέρεται ότι ζήτησε τα χρήματα, τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία και τα ντοκουμέντα της βιντεοσκόπησης. Και αυτό γιατί

στην «υπόθεση Τομπούλογλου» οι αρχές ακολούθησαν την ίδια μεθοδολογία που εφάρμοσαν πρόσφατα με την υπόθεση απάτης στο ασφαλιστικό ταμείο του Οίκου του Ναύτου. Κι έτσι έχουν εμπλουτίσει το αποδεικτικό υλικό όχι μόνο με ήχο, όπως συνέβαινε μέχρι πριν από λίγο καιρό, αλλά και με εικόνα. Από τις απαντήσεις του κατηγορουμένου θα κριθεί και το μείζον ζήτημα της περαιτέρω ποινικής του μεταχείρισης, δηλαδή της προσωρινής η μη κράτησης του.

Η απολογία του Χάρη Τομπούλογλου είναι προγραμματισμένη για τις 13:00 το μεσημέρι.

Λίγο νωρίτερα, στις 12:00, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο του «Αγλαΐα Κυριακού».

Ο κ. Γεωργιάδης έχει ζητήσει την απομάκρυνση του κ. Τομπούλογου από την προεδρία του νοσοκομείου, αλλά και από τη θέση του ισόβιου μέλους του ΔΣ.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τομπούλογου είναι διορισμένος από το Ίδρυμα Αγλαΐα Κυριακού, το οποίο και ελέγχει το νοσοκομείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα