Κ. ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ GREXIT

18:20 6/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο, υποστηρίζει τονίζει σε συνέντευξη του στο οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος.

«Υπάρχει άνεμος αλλαγής για την Ελλάδα. Νομίζω ότι η πιο σημαντική εξέλιξη το τελευταίο διάστημα είναι το γεγονός πως η συζήτηση για την έξοδο από το ευρώ είναι

όλο και περισσότερο εκτός θέματος», τόνισε ο κ. Μποτόπουλος, σε συνέντευξή του στο οικονομικό πρακτορείο, στο πλαίσιο του 7ου Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σημείωσε πως η περίφημη Grexit (το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ) απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από το προσκήνιο και παρατήρησε πως και η Γερμανία αλλάζει στάση σιγά- σιγά απέναντι στην Ελλάδα. «Η λύση του ελληνικού προβλήματος είναι μέρος ευρωπαϊκού σχεδιασμού», προσέθεσε.

Ερωτηθείς για την επικείμενη αξιολόγηση του ΧΑ από τον οίκο FTSE, τόνισε πως η εγχώρια αγορά πληροί τα κριτήρια που θέτει ο οίκος, ο οποίος ωστόσο ενδέχεται να λάβει υπόψη του τόσο την οικονομική κατάσταση της χώρας, όσο και το γεγονός ότι ο τζίρος και η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ έχουν συρρικνωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

Υπογράμμισε πάντως πως ενδεχόμενη απόφαση του FTSE για υποβάθμιση του Χ.Α. θα αποτελέσει ευκαιρία για τοποθετήσεις από επενδυτές που στοχεύουν σε αυτήν την κατηγορία αγορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα