ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΤΑΡΙΦΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

10:30 7/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Την απελευθέρωση των αμοιβών των ενεργειακών επιθεωρητών προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Οι κατώτατες αμοιβές για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις, που προέβλεπε η προηγούμενη νομοθεσία (ΠΔ 100/2009), καταργούνται και αναμένεται διάταξη που με την οποία θα ορίζονται ανώτατες αμοιβές.

Με το νομοσχέδιο του υπουργέιου Περιβάλλοντος, που βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση, οι ανώτατες αμοιβές των ενεργειακών επιθεωρητών καθορίζονται σε 2 ευρώ ανά τ.μ. για κτίρια κατοικιών, με ανώτατο όριο 5.000 ευρώ και σε 2,5 ευρώ ανά τ.μ. για κτίρια εκτός κατοικίας, με ανώτατο όριο τις 10.000

ευρώ

Οι ελάχιστες αμοιβές που ισχύουν τώρα είναι 2,5 ευρώ ανά τ.μ. για γραφεία και καταστήματα (1,5 ευρώ για εμβαδόν πάνω από 1.000 τετραγωνικά), 2 ευρώ για διαμερίσματα, 1,5 ευρώ για μονοκατοικίες και 1 ευρώ για πολυκατοικίες.

Με την ίδια εγκύκλιο απελευθερώνεται και το επάγγελμα του ενεργειακού επιθεωρητή.  Συγκεκριμένα. καταργείται η απαίτηση προηγούμενης διοικητικής άδειας για την άσκηση της δραστηριότητας του ενεργειακού επιθεωρητή και απαιτείται πλέον μόνο η ηλεκτρονική  αναγγελία έναρξης στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας (ΕΥΕΠΕΝ) του ΥΠΕΚΑ. Η αναγγελία θα πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά (στοιχεία ταυτότητας, πτυχία, βεβαίωση παρακολούθησης του ειδικού εκπαιδευτικού προγράμματος Ενεργειακών Επιθεωρητών).

Η διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρώνεται σε τρεις μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα