Κλειδωμένες οι πόρτες στα σχολεία της Δανίας

11:34 3/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Το ανεπανάληπτο λοκ-άουτ, με τον αποκλεισμό χιλιάδων δασκάλων από τις τάξεις τους στη Δανία, επηρεάζει περισσότερους από 600.000 μαθητές που επρόκειτο να επιστρέψουν στις τάξεις τους την Τρίτη μετά τις διακοπές του Πάσχα των Καθολικών. Έρχεται μάλιστα σε μια πολύ ιδιαίτερη χρονική στιγμή, καθώς οι μαθητές προετοιμάζονται για τις εξετάσεις τους, μιας και το τέλος της σχολικής σεζόν πλησιάζει στη Δανία.

Αιτία της σύγκρουσης μεταξύ των ενώσεων

των δασκάλων και των δημοτικών αρχών είναι το πώς θα καθορίζεται ο χρόνος τον οποίο περνούν οι δάσκαλοι στην τάξη -λόγο στον οποίο διεκδικούν οι δημοτικές αρχές, στο πλαίσιο μεταρρύθμισης στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, αναφέρει η Wall Street Journal. Η ένωση των δασκάλων πρότεινε να μπει πλαφόν 25 ωρών στην τάξη την εβδομάδα, με τον υπόλοιπο χρόνο να μένει στους δασκάλους για προετοιμασία.

Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής πόσο καιρό θα διαρκέσει ο αποκλεισμός των δασκάλων. Η κυβέρνηση πάντως δείχνει απρόθυμη να παρέμβει: η πρωθυπουργός της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ σε δηλώσεις της την Τρίτη εμφανίστηκε ικανοποιημένη που έχει αφήσει «τη διαμάχη να κινείται σύμφωνα με το μοντέλο της Δανίας», υπονοώντας έτσι ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να εμπλακεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα