ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Σύγχυση επικρατεί στα Φαρμακεία του Πειραιά, όπου άλλοι εκτελούν και άλλοι όχι. Ελλείψεις παρατηρούνται σε σκευάσματα. Άτυπη συνάντηση αναπληρωτή υπουργού Υγείας και Φαρμακοποιών, μετά την απόφαση του Πανελληνίου Συλλόγου για άρση των κινητοποιήσεων.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Ταλαιπωρία ακόμα και μετά την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για επανέναρξη της εκτέλεσης συνταγών, κάθως άλλοι σύλλογοι σταμάτησαν

και άλλοι όχι, άλλοι φαρμακοποιοί δίνουν και άλλοι όχι.

Σύγχυση επικρατεί από το πρωί στον Πειραιά, όπου κάποιοι Φαρμακοποιοί, ακολουθώντας την απόφαση του ΠΦΣ και λόγω της πίεσης από ασφαλισμένους που έσπευσαν να προμηθευτούν τα σκευάσματα τους,  εκτελούν συνταγές, αλλά υπάρχουν και φαρμακοποιοί που περιμένουν επίσημη απόφαση από το Σύλλογο τους.

Έτσι, παρατηρούνται και ελλείψεις σε φάρμακα, εντείνονται την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Πάντως, η άτυπη συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Μ. Σαλμά με τους Φαρμακοποιούς κινήθηκε γύρω από τα ζητήματα της ρύθμισης των χρεών. Δηλαδή, το θέμα του συμψηφισμού και του Τειρεσία, καθώς της ρευστότητας των φαρμακείων!

Η Αττική συνεχίζει προς το παρόν να μη δίνει φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και θα καλέσει ΔΣ, ενώ η Θεσσαλονίκη αποφάσισε να ακολουθήσει την απόφαση του ΠΦΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα