Κοππά: «Δεν άλλαξα εγώ, το ΠΑΣΟΚ άλλαξε»

Η ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών επισήμανε πως «έχει θέσει δημόσια την άποψή της για το πού πηγαίνει το ΠΑΣΟΚ εδώ και καιρό», υπογραμμίζοντας πως το κόμμα του κ. Βενιζέλου «τα τελευταία χρόνια εναγκαλιστεί με την κυβέρνηση, με τη ΝΔ, σε απόλυτο βαθμό ταύτισης». « Όλα τα μεταρρυθμιστικά έργα που είχαν γίνει επί

κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, μέρα με τη μέρα διαλύονται: ο νόμος Διαμαντοπούλου, ο νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια των μεταναστών, το opengov, η στάση του κόμματος στο νόμο Κατσέλη, δείχνουν ότι σε μέτρα που δεν αφορούν μνημονιακές υποχρεώσεις, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί τυφλά την πολιτική και ιδεολογική θέση της ΝΔ», τόνισε η Μαριλένα Κοππά.

«Φωνή βοώντος εν τη ερήμω»

Η ευρωβουλευτής κατήγγειλε πως, ενώ υπήρξε μία «ενοχλητική δημόσια φωνή» επί μακρόν, ουδέποτε κλήθηκε από το κόμμα της –έστω από το Πειθαρχικό- για να εξηγήσει τις απόψεις της. «Ήμουν τόσο καιρό φωνή βοώντος εν τη ερήμω, αλλά η αντοχή και η ανοχή έχει ένα όριο», συνέχισε η κ. Κοππά, προσθέτοντας ότι «εξάντλησε όλα τα όρια ακόμη και παραπάνω απ’ όσο χρειαζόταν». Μάλιστα, τόνισε ότι έκανε υπομονή «από σεβασμό στους ψηφοφόρους που με έστειλαν στο Κοινοβούλιο και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Αλλά για όλους υπάρχει ένα όριο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ερωτηθείσα γιατί επέλεξε να κρατήσει την έδρα στην Ευρωβουλή, η Μαριλένα Κοππά εξήγησε πως «όλο το διάστημα που δούλευε στο Ευρωκοινοβούλιο, δούλευε για τις αρχές για τις οποίες εκλέχθηκε». «Δεν άλλαξα εγώ, ούτε η Σοσιαλιστική Ομάδα, το ΠΑΣΟΚ άλλαξε», κατέληξε, επί του θέματος, η ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Κατά των «58»

Η Μαριλένα Κοππά εμφανίστηκε απαισιόδοξη για την Πρωτοβουλία των «58» και απέρριψε την κατηγορία πως αποστασιοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ επειδή δε θα έμπαινε στην ευρωλίστα. «Σε σχέση με την πρωτοβουλία της Ελιάς, δηλαδή τους «58» και τη συνεργασία τους με το ΠΑΣΟΚ, έχω τοποθετηθεί δημόσια και έχω πει ότι είναι αδιέξοδη. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που να πει ότι προσπάθησα να μπω σε μια λίστα και δεν μπήκα. Ήμουν εξαρχής απέναντι», είπε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός τρίτου πόλου. «Όσο περνά ο καιρός πάμε σε μία μετωπική σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα είναι κακό για τον τόπο και την πολιτική σταθερότητα», είπε η Μαριλένα Κοππά, για να προσθέσει πως «χρειάζεται αυτόνομος σοσιαλδημοκρατικός πόλος ανάμεσα (σ.σ. στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ)». Πάντως, εξέφρασε την άποψη πως «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί, γιατί κάνει μονομέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χρειάζεται κριτική στην ασάφεια και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην δεξιά διολίσθηση της ΝΔ», συνέχισε, για να προσθέσει: «Οι «58» κάνουν μονομέτωπο αγώνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε μία λέξη κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Είναι άνθρωποι με τους περισσότερους από τους οποίους έχουμε κοινή πορεία, είμαστε φίλοι. Δεν κατηγορώ το εγχείρημα. Όμως, το μόνο, δυστυχώς, που κάνουν, είναι να λειτουργούν ως σωσίβιο του κ. Βενιζέλου». Πάντως, επισήμανε πως αν και με πολλούς εκ των «58» έχει «μεγάλη διαφωνία», «δεν παύει η εκτίμησή μου ούτε προς το πρόσωπό τους».

«Δεν εντάσσομαι στη ΔΗΜΑΡ»

Τέλος, η Μαριλένα Κοππά διέψευσε και τα σενάρια που την ήθελαν να εντάσσεται στη ΔΗΜΑΡ. «Μόλις έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, δεν έχω σκοπό να ενταχθώ σε κανένα άλλο κόμμα» είπε, προσθέτοντας: «Θα βοηθήσω όσο μπορώ τη δημιουργία ενός τρίτου πόλου περί τη ΔΗΜΑΡ, δε θα ενταχθώ στη ΔΗΜΑΡ. Δεν είναι ένταξη στη ΔΗΜΑΡ, είναι συμπαράταξη». Παράλληλα, επανέλαβε πως «πρέπει να υπάρξει αυτός ο τρίτος πόλος», λέγοντας πως «αν συνθλιβεί, θα έχουμε πολύ κακές εξελίξεις συνολικά στην Ελλάδα».

Επίσης, διευκρίνισε πως «δεν είναι κατά του σταυρού στις Ευρωεκλογές» αξιακά, αλλά κατά της μεθόδευσης της κυβέρνησης να αλλάξει το εκλογικό σύστημα τρεις μήνες πριν τις Ευρωεκλογές. «Δεν είμαι κατά του σταυρού. Όμως, ένα μέτρο τέτοιο πριν τις Ευρωεκλογές δεν εξυπηρετεί τη Δημοκρατία, αλλαγή νόμου τρεις μήνες πριν τις Ευρωεκλογές δεν συνάδει με ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος», τόνισε.

Τέλος, η Μαριλένα Κοππά ζήτησε να περιμένουμε το πόρισμα της Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο με την ΜΚΟ αποναρκοθέτησης και υπογράμμισε πως ο Γιώργος Παπανδρέου, ως υπουργός Εξωτερικών, έκανε «τεράστια δουλειά για να ενταχθούν οι ΜΚΟ στην συνολική δουλειά της εξωτερικής πολιτικής». «Να περιμένουμε να δούμε τι θα βγάλει η Δικαιοσύνη σ’ αυτό το σκάνδαλο, αλλά δεν μπορώ να μην εξάρω την προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου στην προσπάθεια ρύθμισης των ΜΚΟ τότε», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως «το να επιτιθέμεθα απέναντι στον κ. Παπανδρέου, τον πρώτο άνθρωπο που προσπάθησε να βάλει μια τάξη στις ΜΚΟ, είναι άδικο».

Keywords
Τυχαία Θέματα