ΚΥΠΡΟΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Συναντήσεις έχουν οι Πρόεδροι του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) για την στήριξη του Νίκου Αναστασιάδη για την θέση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μετά την λήξη της σημερινής συνάντησής τους, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία Νίκος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι: «Η ανάγκη

για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας είναι όσο ποτέ αναγκαία», με αιχμή του δόρατος όχι μόνον το Κυπριακό, αλλά και την επιλογή υπαγωγής της χώρας σε Μνημόνιο.

Στο ίδιο πνεύμα και ο πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ. Μάριος Καρογιάν, ο οποίος δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να έχει τις προσεχείς ημέρες συναντήσεις και με το Ευρωπαϊκό Κόμμα και με τους Οικολόγους, με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Ο κ. Καρογιάν συμφώνησε ότι στις συνομιλίες των δύο κομμάτων υπήρξαν συγκλίσεις, αλλά υπάρχουν και ζητήματα που χρίζουν περαιτέρω διαβούλευσης και συζήτησης.

Εξάλλου, οι αρχηγοί των δύο κομμάτων είπαν ότι συμφωνούν πως στα θέματα της οικονομίας χρειάζεται «συλλογικότητα που μέχρι στιγμής απουσιάζει». «Ο Πρόεδρος εννοεί να μην συμμερίζεται την άποψη ή να μην δέχεται την πρόταση ότι μέσα από τη συλλογικότητα ευκολότερα θα αντιμετωπίσουμε και θα διαπραγματευτούμε τους όρους ενός ενδεχομένου μνημονίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανστασιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα