«ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ» ΘΕΛΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Στην ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης τη Δευτέρα, την οποία ονομάτισε «εθνικής σωτηρίας» επικεντρώθηκε ο Αντώνης Σαμαράς στη διακαναλική συνέντευξη τύπου. Παράλληλα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγόρησε ότι προτείνει «συνταγή καταστροφής».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι τόσο ο κόσμος όσο και η λογική ζητούν να βγει κυβέρνηση και κάλεσε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να υποχωρήσουν εκεί που πρέπει. “Δεν μπορούμε εκ προοιμίου να βάζουμε

όρους”, είπε, σχολιάζοντας τους κ.κ. Κουβέλη και Βενιζέλο και ανέφερε ότι η Ν.Δ. ζητεί μόνο παραμονή στο ευρώ και αλλαγή του Μνημονίου για να υπάρξει η δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Άφησε να εννοηθεί ότι θα επιδιώξει να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός, απαντώντας στο ερώτημα αν θα συμμετείχε σε κυβέρνηση με άλλον επικεφαλής πως «δεν θα γυρίσω τις πλάτες μου στο λαό και θα αρνηθώ τις ευθύνες μου».

Επέμεινε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, αρνούμενος ότι κινδυνολογεί. Υποστήριξε μάλιστα, ότι υπάρχουν πολλές χώρες μέσα στη Ευρώπη που θέλουν η Ελλάδα να παίξει τον ρόλο του μαύρου πρόβατου.

Όσον αφορά στα περιθώρια αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, υποστήριξε ότι η τρόικα το έχει αποδεχτεί, καθώς έκανε αποδεκτή την επιστολή με την οποία είχε δεσμευθεί για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων και περιείχε τη λέξη “τροποποίηση”.

Παραδέχτηκε ότι δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο, εκτιμώντας ότι μια Ευρώπη που αλλάζει δεν βλέπει λόγο να μη συμφωνήσει στις θέσεις του για την ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα