Λεωφόρος 21.000 θέσεων

Αυτό είναι εφικτό εφόσον ο αριθμός των πρόσθετων θέσεων δεν υπερβαίνει ως ποσοστό το 30% των υπαρχουσών θέσεων. Η διαδικασία της διαβούλευσης θα διαρκέσει μία εβδομάδα και κατόπιν το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση το πολύ εντός δύο μηνών.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, είναι έτοιμος να καταθέσει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου (σ.σ. τον Μάρτιο) τον φάκελο που θα αφορά τα έργα ανακατασκευής και όλες τις αλλαγές που θα γίνουν

στη Λεωφόρο, καθώς ήδη έχει ανατεθεί σε αρχιτεκτονικό γραφείο η μελέτη.

Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από το κονδύλι της Περιφέρειας Αττικής, που έχει δεσμευτεί πως θα διαθέσει 7 εκατ. ευρώ για το «Απόστολος Νικολαΐδης» εφόσον εγκρίνει τις αλλαγές που θα προωθηθούν από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, ενώ φυσικά χρειάζεται έγκριση δόμησης από τη ΔΟΚΚ κι άδεια δόμησης από τη ΓΓΑ.

«Παράθυρο» για καινούργιο γήπεδο

Το νέο νομοσχέδιο σε καμία περίπτωση δεν «απαγορεύει» την κατασκευή νέου γηπέδου από τον Παναθηναϊκό είτε στη Λεωφόρο είτε αλλού. Το άρθρο «2» κάνει λόγο για τα «κίνητρα μετεγκατάστασης των γηπέδων σε προβλεπόμενη εκ του ισχύοντος σχεδιασμού κατά τις κείμενες διατάξεις εκτός σχεδίου περιοχή εφόσον κατεδαφιστούν τα υπάρχοντα κτίσματα και εγκαταστάσεις και αποδοθούν σε κοινή χρήση ως πάρκα και άλση».

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού αναφέρουν πως αν στο μέλλον υπάρξει πρόθεση και δυνατότητα κατασκευής νέου γηπέδου μπορούν να έρθουν σε συμφωνία με την Πολιτεία με βάση τους ισχύοντες νόμους και να προχωρήσει η υπόθεση. Αν, πάντως, δεν βρεθούν οι πόροι για κάτι τέτοιο, θα προωθηθεί η λύση της ανακατασκευής ή του εκσυγχρονισμού του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Keywords
Τυχαία Θέματα