«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΑΙΟΣΥΝΗ

Παραλύει από σήμερα η ελληνική δικαιοσύνη. Όλα τα δικαστήρια της χώρας, εκτός το ΣτΕ, θα συνεδριάζουν μόνο για μία μέρα, καθώς οι δικαστές αντιδρούν έντονα στις επικείμενες περαιτέρω περικοπές των μισθών τους.

Οι εκπρόσωποι όλων των δικαστικών ενώσεων έχουν ευθυγραμμιστεί και φέρονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, γεγονός που εκ των πραγμάτων έχει άμεσο αντίκτυπο στην ήδη βραδυπορούσα δικαιοσύνη.

Οι δικαστές έχουν καταστήσει σαφές στην πολιτική ηγεσία ότι δεν αρνούνται να συνεισφέρουν στην οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα,

αλλά όπως κατ’ επανάληψη έχουν πει οι ίδιοι έχουν υποστεί περικοπές στους μισθούς τους που φτάνουν το 38% και αν προχωρήσει η κυβέρνηση σε επιπλέον μεσοσταθμική μείωση -περίπου 20%, όπως λέγεται- αυτοδικαίως παραβιάζεται το Σύνταγμα. Οι δικαστικοί λειτουργοί θυμίζουν το δικό τους μισθολόγιο προστατεύεται από το ίδιο το Σύνταγμα που ορίζει ότι οι τρεις εξουσίες εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική είναι ισότιμες. Για το λόγο αυτό έχουν ήδη ετοιμάσει τις πρώτες προσφυγές και είναι έτοιμοι να καταφύγουν για την προστασία τους, όπως κάθε πολίτης, στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Συγκεκριμένα:

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Οι δικαστές των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων έχουν αποφασίσει διακοπή των συνεδριάσεών τους από τις δέκα το πρωί μέχρι τις τρεις μετά το μεσημέρι ,από σήμερα μέχρι και τις 22 /9 που θα συγκληθεί η έκτακτη γενική τους συνέλευση προκειμένου να αποφασίσει αν θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις.

Ένωση Εισαγγελέων: Διακοπές συνεδριάσεων από τις δέκα εώς τις τρεις το μεσημέρι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Εξουσιοδότηση του Δ.Σ να αποφασίσει για την περαιτέρω στάση των εισαγγελέων απέναντι στις περικοπές.

Ελεγκτικό Συνέδριο: Διακοπές συνεδριάσεων μέχρι τις 6 Οκτωβρίου.

Διοικητικά Δικαστήρια: Αναβολή όλων των εκκρεμών δικών μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα