Λουτρό αίματος στην Παλαιστίνη

Τρεις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στην Ιερουσαλήμ λίγη ώρα αφού στην πόλη ήχησαν οι σειρήνες του συναγερμού της αεράμυνας, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι σειρήνες ήχησαν επίσης στον εβραϊκό οικισμό Μααλέ Αντουμίμ στην προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Την ίδια ώρα, από τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, οπότε ξεκίνησε η επιχείρηση της ισραηλινής αεροπορίας εναντίον της Λωρίδας της Γάζας περίπου 100 Παλαιστίνοι έχουν σκοτωθεί, εκ των οποίων 31 σήμερα, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Εξάλλου σύμφωνα με την μη κυβερνητική

οργάνωση DCI-Palestine που προασπίζεται τα δικαιώματα των παιδιών, 14 ανήλικοι σκοτώθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη στη Γάζα.

Συνολικά η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε σήμερα 60 στόχους στη Γάζα, ανεβάζοντας σε συνολικά 800 τον αριθμό των επιδρομών από την έναρξη της επιχείρησης με την ονομασία «Προστατευμένη Παρυφή» (Protected Edge).

Εξάλλου, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν ζήτησε σήμερα να υπάρξει εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς κατά την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας. «Είναι πιο επείγον από ποτέ να προσπαθήσουμε να βρούμε ένα πεδίο συνεννόησης ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία και για να συμφωνηθεί μια εκεχειρία», δήλωσε ο Μπαν επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του «προς τις δύο πλευρές να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση». «Είναι ξεκάθαρο ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της να τερματιστεί άμεσα η κλιμάκωση αυτή και να συμφωνηθεί μια βιώσιμη εκεχειρία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μιλώντας μετά τον Μπαν, ο παλαιστίνιος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ Ριάντ Μανσούρ κάλεσε «το Συμβούλιο να δράσει άμεσα για να προστατεύσει τις ζωές των αμάχων». «Το Συμβούλιο πρέπει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στο Ισραήλ επιβάλλοντάς του να τερματίσει άμεσα την επίθεσή του εναντίον του παλαιστινιακού λαού και να σεβαστεί τις υποχρεώσεις του βάσει των διεθνών κανόνων», πρόσθεσε ο Μανσούρ. Στη συνέχεια, ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Ρον Πρόσορ πήρε τον λόγο για να επαναλάβει ότι «το Ισραήλ λαμβάνει σημαντικά μέτρα για να μην πλήξει αθώους παλαιστίνιους πολίτες» και τόνισε: «Έχει έρθει η ώρα να αναγνωρίσετε τη Χαμάς για αυτό που είναι», δηλαδή μια τρομοκρατική οργάνωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα