Μαίνεται ο πόλεμος Μπαλτάκου – Ρουπακιώτη

Το γαϊτανάκι δηλώσεων, non paper και διαρροών μεταξύ του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου και του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη συνεχίζεται κανονικά, επιβεβαιώνοντας ότι η μεταξύ τους ένταση καλά κρατεί.

Ο κ. Ρουπακιώτης είχε σπεύσει το βράδυ της Τετάρτης να αφήσει να διαρρεύσει ότι το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, στο οποίο είχε βάλει πάγο το Μαξίμου, κατατίθεται στη Βουλή ενώ οι πληροφορίες από το γραφείο του, ενδεχομένως και σκοπίμως, άφηναν να διαφανεί ότι θα τεθεί προς συζήτηση

στις 21 Μαΐου.

Εν τέλει, όπως αποδείχθηκε, στις 21 Μαΐου το σχέδιο νόμου θα παραπεμπόνταν μόνον στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής για μία πρώτη ανάγνωση, την ίδια ώρα που ο Τ. Μπαλτάκος αλλά και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης (σ.σ. οι δύο που σταμάτησαν προ ημερών τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου) εξετάζουν τις αλλαγές και βελτιώσεις που θα γίνουν. Αλλαγές που, όπως λένε όσοι γνωρίζουν, θα είναι σημαντικές.

«Τα νομοσχέδια κατατίθενται στην Βουλή από τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης» σημείωνε σε ανακοίνωσή του ο κ. Μπαλτάκος, την ίδια ώρα που συνεργάτες του εκτιμούσαν ότι θα απαιτηθεί πλέον του μηνός προκειμένου το βελτιωμένο νομοσχέδιο να έρθει στη Βουλή. Άλλωστε, οι ενστάσεις του Μαξίμου για τις παρενέργειες συγκεκριμένων διατάξεων, τόσο εις ότι αφορά τη λειτουργία κομμάτων όπως το ΚΚΕ και βουλευτών όσο και ως προς την κριτική που, παγίως, ασκεί η εκκλησία σε άλλα δόγματα, παραμένουν. Μαζί παραμένει και η πεποίθηση πώς, όπως είναι διατυπωμένο, το νομοσχέδιο αντί να «στριμώξει» τη Χρυσή Αυγή θα την αναδείξει σε «διωκόμενη από το σύστημα» αλλά και σε θέση κατηγόρου για πολιτικές θέσεις άλλων κομμάτων.

Λίγο αργότερα, από το υπουργείο Δικαιοσύνης διέρρεε non paper, σύμφωνα με το οποίο η διαδικασία κατάθεσης του νομοσχεδίου υλοποιείται κανονικά και βάσει των νομικών κανόνων, μία θέση που ερμηνεύθηκε ως «απάντηση» της πλευράς Ρουπακιώτη στην ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Σε κάθε περίπτωση και, παρά το γεγονός ότι η πλευρά Ρουπακιώτη δηλώνει ανοικτή στις προτάσεις των συνεργατών του Πρωθυπουργού, η εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης θα είναι μία προφανώς επώδυνη διαδικασία…

Keywords
Τυχαία Θέματα