Μανιτάκης: «Καλύτερα καθυστερήσεις, παρά αποτυχία»

21:40 2/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η παρουσία του Φώτη Κουβέλη στην εκδήλωση «Ποιο Δημόσιο θέλουμε» του Κέντρου Προβληματισμού «Μιχάλης Παπαγιαννάκης» δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συνεχίζει να περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενόψει του ανασχηματισμού.

Ο κ. Μανιτάκης, πάντως, προέταξε την ποιοτική αναβάθμιση του κράτους, αν και παραδέχθηκε ότι αποτελεί απαίτηση της τρόικας να αποχωρήσουν περί τις 15.000 εργαζομένους από το Δημόσιο. Σε κάθε περίπτωση, έκρουσε

τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν παράλυση του Δημοσίου τομέα και υπερασπίστηκε την άποψή του πως χρειάζεται χρόνος ώστε να μεταρρυθμιστεί το κράτος. «Καλύτερα να κατηγορηθούμε για καθυστέρηση, παρά για αποτυχία ή αδιαφορία», είπε χαρακτηριστικά, ενώ παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι το 2012 αποχώρησαν 32.000 άτομα από το Δημόσιο. Επίσης, παρέσχε διαβεβαιώσεις πως έως το 2015, θα έχουν εγκαταλείψει το δημόσιο τομέα 190.000 δημόσιοι υπάλληλοι, όταν η απαίτηση της Τρόικας ήταν 150.000.

Πάντως, ο Αντώνης Μανιτάκης δεν έκρυψε την άποψή του ότι είναι υπερβολικές οι αποχωρήσεις των 150.000 εργαζομένων, καθώς εκτίμησε ότι τότε θα δημιουργηθεί μία «τρομακτική κατάσταση» στο Δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα