Μειώσεις μισθών στους δημοσιογράφους σε δημόσια ΜΜΕ

Καταργείται επίσης ο διαχωρισμός των δημοσιογράφων σε εξωτερικούς και εσωτερικούς, ώστε να εργάζονται πλέον χωρίς ωράριο μέχρι 10-12 ώρες την ημέρα.

Επίσης με την κατάργηση της προϋπηρεσίας για το χρονικό διάστημα που εργάζονταν χωρίς να είναι σφαλισμένοι ή ήταν άνεργοι, επέρχεται και δεύτερη περικοπή στους μισθούς των δημοσιογράφων που, ανάλογα με την περίπτωση, υπερβαίνει το 15 %.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση, που συνυπογράφει το υπουργικό συμβούλιο μετά από πρόταση Κεδίκογλου και με την οποία καταργείται το δικαίωμα άρνησης του δημοσιογράφου, απέναντι στον εργοδότη,

την Κυβέρνηση και την όποια μορφής εξουσίας και οδηγεί στην υπαλληλοποίηση των δημοσιογράφων.

Πρόκειται, όπως κατάγγειλαν σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οι εκπρόσωποι τουλάχιστον δύο συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΕΣΗΕΑ (Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, Δημοσιογραφική συνεργασία) για πραξικόπημα κατά της ενημέρωσης, αφού με την απόφαση αυτή ετοιμάζεται ανάλογη πρακτική και σε βάρος των εργαζομένων στα ιδιωτικά ΜΜΕ, όπου ήδη έχουν καταπατηθεί οι ΣΣΕ.

Ευθύνες στη συγκυβέρνηση Τρίμη-Αντωνιάδου- Λίτση για όλες αυτές τις εξελίξεις επιρρίπτει με δήλωσή της στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, όπως και σε δύο εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καθώς και σε εκπρόσωπο του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, που ακόμη και με πρόσφατες ανακοινώσεις τους έστρωσαν το χαλί στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου και τον γενικό του γραμματέα Γ. Παναγιωτόπουλο, πρωταγωνιστές σε πρόσφατο κρούσμα λογοκρισίας με αφορμή την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στο Αθλητικό Τμήμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ με ανάρτησή τους στο μπλογκ των εργαζομένων στο πρακτορείο, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τον εφησυχασμό των αρμοδίων συνδικαλιστικών παραγόντων, επισημαίνοντας ότι δεν έχει γίνει στοιχειώδης διαπραγμάτευση και καλούν την ΕΣΗΕΑ να μην κάνει αποδεκτή ΚΥΑ που θα προβλέπει μείωση μεγαλύτερη από 5%. Σε διαφορετική περίπτωση επισημαίνεται στην ανακοίνωση θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα κινητοποιήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα