Μια κούκλα ραπτικής που αλλάζει μέγεθος

Το πρόβλημα που όλοι μας έχουμε αντιμετωπίσει με λανθασμένα μεγέθη ρούχων φαίνεται τελικά να λύνεται, χάρις σε μια έξυπνη καινοτομία. Μια ερευνητική ομάδα από το Χονγκ Κονγκ κατάφερε να δημιουργήσει μια επαναστατική κούκλα ραπτικής που μπορεί να αλλάξει διαστάσεις, ανάλογα με το μέγεθος της πελάτισσας και τα ρούχα που πρέπει να φορέσει. Ονομάζεται i-Dummy και χρειάζεται μόνο οκτώ δευτερόλεπτα για να αλλάξει σχήμα και να γίνει από μικρή μεγάλη, ή το ανάποδο. Το πλάτος, το πάχος και το μήκος

αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες. Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας της κούκλας, η ερευνητική ομάδα βρέθηκε μπροστά σε ένα σημαντικό πρόβλημα. Πώς θα βρει έναν τρόπο για να μετρά τον όγκο με ακρίβεια ανάμεσα σε διαφορετικούς σωματότυπους.

«Για παράδειγμα, είναι εντάξει όταν ένα άτομο είναι πιο εύσωμο. Όταν μετράμε τις καμπύλες, δεν υπάρχουν τα ίδια αποτελέσματα. Άρα πρέπει να μελετήσουμε και να μετρήσουμε διαφορετικούς ανθρώπους. Όταν εξετάζουμε τον αμερικανικό πίνακα με τα μεγέθη, λαμβάνουμε υπόψη, παράλληλα, και τον αντίστοιχο γυναικείο σωματότυπο από την Ευρώπη, την Ιαπωνία και το Χονγκ Κονγκ. Από τη μελέτη αυτή μπορούμε να βγάλουμε τις σωστές, κάθε φορά αναλογίες. Όταν περνάμε από το ένα μέγεθος στο άλλο, αλλάζουμε όχι μόνο τις καμπύλες, αλλά και το μήκος» επισημαίνει ο δρ Άλαν Τσαν, αναπληρωτής καθηγητής στο Ινστιτούτο Υφασμάτων και Ενδυματολογίας του Πολυτεχνικού Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ. Το θετικό είναι ότι μπορούμε να αυξομειώσουμε την κούκλα, μέσω μιας εφαρμογής σε υπολογιστή. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να βάζουμε τις διαστάσεις μας στον υπολογιστή και να πετυχαίνουμε την τέλεια εφαρμογή, ακόμη και σε αγορές μέσα από το διαδίκτυο. Η i-Dummy είναι επίσης το τέλειο μοντέλο εκπαίδευσης για τους φοιτητές σχολών υψηλής ραπτικής, γιατί μπορεί να μιμηθεί οποιοδήποτε σωματότυπο.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα