ΜΟΝΤΙ:ΕΝΤΟΣ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Στο προσεχές δεκαήμερο η Ευρώπη θα πάρει αποφάσεις για την κρίση, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20 στο Μεξικό.

«Τις επόμενες δέκα ημέρες η Ευρώπη θα πάρει αποφάσεις για την κρίση. Καθένας από εμάς, κινείται σαν ένα Gps, λαμβάνοντας συνεχώς μια νέα θέση», δήλωσε

Επίσης ο ίδιος επεσήμανε ότι «ένα σημαντικό ραντεβού για την προσέγγιση των αποφάσεων αυτών, θα είναι η τετραμερής συνάντηση Ιταλίας, Γαλλίας,

Γερμανίας και Ισπανίας στις 22 του μηνός, στην Ρώμη».

Μάλιστα ο Μόντι τόνισε ότι από τις εργασίες της G20 προέκυψε  η επίγνωση ότι η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, «αλλά δεν είναι σίγουρα το μόνο στοιχείο έλλειψης ισορροπίας στην παγκόσμια οικονομία. Έστω και αν κάποιες χώρες έχουν μεγαλύτερα προβλήματα από άλλες, οδεύουμε προς μια ουσιαστικότερη ολοκλήρωση».

Πρόσθεσε δε στο κείμενο συμπερασμάτων του G20 δεν θα υπάρξει, πιθανότατα, αναφορά στον έλεγχο των σπρεντ στην Ευρώπη και ούτε στην κατάσταση της Ισπανίας, ενώ επεσήμανε, για μια ακόμη φορά, ότι «η Ιταλία τάσσεται υπέρ της οικονομικής ανάκαμψης, μέσω της ενίσχυσης των δημοσίων επενδύσεων».

Την ανάγκη να βρει η Ευρωζώνη τις δικές της λύσεις για την επίλυση της κρίσης χρέους, χωρίς να ζητήσει εξωτερική βοήθεια επεσήμανε, επίσης από το Μεξικό ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ τονίζοντας ότι σε αυτό υπάρχει συμφωνία και με την Άνγκελα Μέρκελ.

«Μπορούμε να έχουμε διαφορετικές απόψεις…αλλά η κυρία Μέρκελ και εγώ γνωρίζουμε ότι η Ευρώπη πρέπει να δώσει την δική της απάντηση στην κρίση» είπε ο Ολάντ υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να δοθεί βοήθεια από το εξωτερικό για να διευκρινίσει στη συνέχεια:  «Δεν πρέπει να μας δοθεί βοήθεια) απ’ έξω…Το ΔΝΤ δεν υπάρχει για να υποστηρίζει τη ζώνη του ευρώ, ακόμη και αν το έχει πράξει για μερικές χώρες, όπως το είδαμε στην Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα