Νάρκες στη διαπραγμάτευση από το ΔΝΤ

19:00 5/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Του Βαγγέλη Δουράκη

«Υπάρχει σκοπιμότητα. Το ΔΝΤ διεκδικεί ρόλο στον νέο ευρωπαϊκό μηχανισμό εποπτείας», εξήγησε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών λίγο πριν τη συνάντηση που θα έχει ο Γιάννης Στουρνάρας με τους εκπροσώπους των δανειστών, το απόγευμα της Τετάρτης.

Σε νούμερο ένα αγκάθι αναδεικνύεται αυτή τη στιγμή η ανακεφαλαιοποίηση των εγχώριων χρηματοπιστωτικών

ιδρυμάτων που πέφτει σήμερα στο τραπέζι των διαβουλεύσεων καθώς το ΔΝΤ ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων για νέα κεφάλαια στα 9 δισ. ευρώ αντί 6 δισ. που προβλέπει η έκθεση της Black Rock.

Προκειμένου να κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας ο Γιάννης Στουρνάρας ετοιμάζεται να καταθέσει στο Eurogroup συμβιβαστική πρόταση, θέτοντας θέμα εξαίρεσης του τραπεζικού ζητήματος από όλα τα υπόλοιπα θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Πάντως η ελληνική πλευρά ετοιμάζεται να κινηθεί μονομερώς και στο φορολογικό νομοθετώντας μέχρι τη Δευτέρα τα σχέδιά της για τα πρόστιμα και το φόρο υπεραξίας, αν δεν πάρει το πράσινο φως της τρόικας μέχρι την Κυριακή.

Διάσταση απόψεων υπάρχει και στο θέμα των απολύσεων όπου οι πιστωτές ζητούν πλήρη απελευθέρωση. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει νέα συνάντηση Βρούτση-τρόικας την Πέμπτη.

Δήλωση Στουρνάρα στο Μαξίμου

Αυτό που προσπαθούμε είναι μέχρι το βράδυ του Σαββάτου να έχουμε, αν όχι μια τελική συμφωνία, μια καλή έκθεση προόδου, που να δίνει την ευκαιρία να συνεχίσουμε αμέσως μετά, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρναρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

«Αγεφύρωτο δεν είναι τίποτα, προσπαθούμε να γεφυρώσουμε τις διάφορες μας», πρόσθεσε, ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μετατόπισης του ζητήματος των τραπεζών στην έκθεση, δηλαδή στο review, απάντησε λέγοντας ότι εμείς έχουμε τις θέσεις μας και θα τις εκφράσουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα