ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

21:45 8/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Η καθυστέρηση καταβολής χρημάτων αλλά και η επικείμενη στάση πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ οδηγούν τους φαρμακοποιούς σε νέες κινητοποιήσεις και φρένο στη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Νέος γυρός κινητοποιήσεων και νέος γύρος ταλαιπωρίας για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ακόμα και από τα τέλη του καλοκαιριού, καθώς οι Φαρμακοποιοί προνατολίζονται

σε νέα άρση της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση, καθώς οι πληρωμές τους είναι στον αέρα.

Κατά τους Φαρμακοποιούς . Έχουν πληρωθεί μέρος των συνταγών του Μαΐου, αλλάτρία τα υπόλοιπα χρήματα όπως και για τις συνταγές Ιουνίου οι όποιες δεσμεύσεις έχουν ανατραπεί και δεν έχουν ορισθεί συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) πρόκειται να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση το Σάββατο 25 Αυγούστου, με προοπτική πανελλαδικής κινητοποίησης και αναστολής πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ και τα υπόλοιπα ταμεία που δεν πληρώνουν.

Ο ΠΦΣ καλεί τους κατά τόπους Συλλόγους να συγκαλέσουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις και να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν την εισήγηση, αν και αναμένεται οι περισσότεροι να συνταχθούν με τον Πανελλήνιο. Άλλωστε, ήδη σχετική απόφαση έχουν λάβει κάποιοι φαρμακευτικοί σύλλογοι, μεταξύ αυτών της Μαγνησίας και της Εύβοιας.

«Ο Π.Φ.Σ. τονίζει ότι κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ σημαίνει απλήρωτα φαρμακεία και ανασφάλιστους πολίτες, ενώ καταγγέλει τον σφικτό εναγκαλισμό με μηδενική πιστωτική πολιτική των πολυεθνικών εταιρειών προς τα φαρμακεία».

Οι Φαρμακοποιοί επιμένουν και στην αποπληρωμή των χρεών του 2011, την προώθηση του συμψηφισμού με τα χρέη προς την εφορία και ζητούν την άσκηση πίεσης προς τις πολυεθνικές να χαλαρώσουν την πιστωτική πολιτική τους.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα