Ο Χόκινγκ «αποκαλύπτει» ποια ομάδα θα πάρει το Μουντιάλ

Ο διάσημος φυσικός υποστηρίζει ότι, οι παράγοντες που θα διαδραματίσουν ρόλο, είναι μεταξύ άλλων η θερμοκρασία, το υψόμετρο, οι χιλιομετρικές αποστάσεις, αλλά και το χρώμα της φανέλας.

Τις προβλέψεις Χόκινγκ επικαλείται εταιρεία στοιχημάτων στη Βρετανία, προκειμένου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας να έχει στη διοργάνωση την καλύτερη δυνατή επίδοση.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, μεταξύ άλλων συστήνει στον προπονητή της εθνικής Αγγλίας το σύστημα 4-4-3 και την επιλογή ποδοσφαιριστών

με λίγα η και καθόλου μαλλιά(!), καθώς έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Επίσης καλό θα είναι για την Αγγλία να έχει Ευρωπαίο διαιτητή αφού το εθνικό συγκρότημα έχει να επιδείξει 63% ποσοστό επιτυχίας σε παιχνίδια με διαιτητή από τη γηραιά ήπειρο, ποσοστό διπλάσιο από εκείνο (38%) όταν ο διαιτητής προερχόταν από άλλη ήπειρο.

«Από την αυγή του πολιτισμού, δεν χαροποιεί ιδιαίτερα τους ανθρώπους να παρακολουθούν γεγονότα που δεν μπορούν να εξηγήσουν. Γι' αυτό και έχουν αναπτύξει τεχνικές κατανόησης του κόσμου. Το Μουντιάλ δεν διαφέρει σε αυτό», αναφέρει ο Χόκινγκ. «Σε σύγκριση με το ποδόσφαιρο», πρόσθεσε, «θεωρώ ότι η Κβαντική Φυσική είναι σχετικά απλή». Παρόλο που ο καθηγητής δήλωσε πως υποστηρίζει το αγγλικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, θεωρεί ότι η ομάδα που θα σηκώσει το τρόπαιο θα είναι η διοργανώτρια Βραζιλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα