Ο Παναγιωτόπουλος καλύπτει Βενιζέλο

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος απάντησε στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, για όσα υποστήριξε ο Ευαγ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ. Ο υπουργός Άμυνας μίλησε για μία έκφραση «υπερβολική ίσως» και έσπευσε να δηλώσει ότι «δεν αφορούσε όμως σε καμία περίπτωση απόρρητα διαβαθμισμένα

έγγραφα για την άμυνα της χώρας».

Βάσισε αυτή τη βεβαιότητα σε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την επίμαχη βραδιά, αλλά και σε έρευνα που υποστήριξε ότι πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του. «Φρόντισα να επικοινωνήσω με τον κ. Βενιζέλο. Από τα όσα μου είπε, αλλά και από αυτά που αντελήφθην από τα πρακτικά της συζήτησης και από την οφειλόμενη έρευνα, έχω οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα», είπε.

Σάλπισε σιωπητήριο για το ζήτημα, λέγοντας ότι «όλος αυτός ο θόρυβος πρέπει να σταματήσει και να μην μεταφέρουμε στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων κομματικές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, διότι είναι ένα χώρος που ανήκει στο έθνος και στην ολότητα των Ελλήνων και των Ελληνίδων». Πρόσθεσε ότι «Δεν έχει άλλο βάθος αυτή η υπόθεση», άρα «είναι η ώρα λοιπόν να ασχοληθούμε με τα πραγματικά ζητήματα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού, ο Θοδ. Δρίτσας είπε πως «δεν ανησυχώ για τα απόρρητα έγγραφα αλλά θίγω την ιδιοκτησιακή αντίληψη που διαιωνίζεται σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τη σχέση τους με το κράτος και τη θητεία τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα