Όλι Ρεν: Οριακός ο ρόλος των πολλαπλασιαστών

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις οικονομικές υποθέσεις, αναφερόμενος στην επιστολή του επιτρόπου Όλι Ρεν προς το Eurogroup που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, ανέφερε πως μέσω αυτής ο Φινλανδός επίτροπος ήθελε να διατυπώσει τις σκέψεις του αναφορικά με τη συζήτηση που διεξάγεται επί του ζητήματος των λεγόμενων πολλαπλασιαστών και του ρόλου τους στο βάθεμα της ύφεσης.

Ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο Σύμφωνο Σταθερότητας, επισημαίνοντας ότι όπως προβλέπεται

ένα κράτος- μέλος που εφαρμόζει διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία του, σύμφωνες προς τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις, δύναται να λάβει μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων του, σε περιπτώσεις απρόβλεπτης επιδείνωσης της οικονομικής συγκυρίας. Στην πράξη, ενώ δέχεται την παράταση του προγράμματος, δεν συζητάει καμία αλλαγή στους όρους που αυτό προβλέπει.

«Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις για το βασικό μισθό»

Ο Σάιμον Ο’ Κόνορ μίλησε και για τις δηλώσεις του επιτρόπου σχετικά με την επανεξέταση του βασικού μισθού στην Ελλάδα, μέσα στο α’ τρίμηνο του 2014. «Παρερμηνεύτηκαν σημαντικά», είπε, διεκρινίζοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε σαφής, αλλά ούτε υποννοούμενη συμφωνία για περαιτέρω μείωση των μισθών». Τόνισε πως «κανείς δεν προδικάζει το αποτέλεσμα αυτής της αναθεώρησης. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, πέρα από αυτό που νομοθετήθηκε πέρυσι».

Keywords
Τυχαία Θέματα