Οριακά μπροστά η Ν.Δ. μετά την ΕΡΤ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα ο «Τύπος της Κυριακής», η οποία ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση της αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ απο την κυβέρνηση, η ΝΔ έχει μια οριακή άνοδο στο ποσοστό της, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σχεδόν στο ίδιο ποσοστό ενώ στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 4% και η ΔΗΜΑΡ

ποσοστό 3%.

Αναλυτικά:

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,7% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή 8,1%, το ΚΚΕ 4,7%, οι ΑΝΕΛ 4,1%, το ΠΑΣΟΚ 4% και η ΔΗΜΑΡ 3%. Ωστόσο η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 15,3%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Πρώτος «βγαίνει» ο Αντώνης Σαμαράς με 46,8% έναντι του 33,4% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Όσον αφορά στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 54,4% έναντι 38,6% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ρόλος της ΕΡΤ

Η δημοσκόπηση ασχολήθηκε με το φλέγον θέμα της ΕΡΤ από όπου φαίνεται πως καθολικό είναι το αίτημα των πολιτών να μειωθεί το προσωπικό της ΕΡΤ και να εξορθολογιστεί η λειτουργία της. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 72,7% συντάσσεται με τον Αντώνη Σαμαρά και εκφράζει την άποψη ότι η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει αφού μειωθεί το προσωπικό και εξορθολογιστεί η λειτουργία της.

Οι εκλογές

Απαντώντας στην ερώτηση «αν θέλετε η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία ή να πάμε σε πρόωρες εκλογές», το 61,8% του κόσμου απαντά ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία ενώ το 35,6 επιθυμεί να πάμε σε πρόωρες εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα