Πάγωσαν το Μαξίμου τα ισόβια του Παπαγεωργόπουλου

Μία δήλωση του κ. Αντ. Σαμαρά, από το Σεπτέμβριο του 2011, όταν είχε χαρακτηρίσει ως έντιμο τον Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο «στοιχειώνει» από χθες το Μαξίμου και, παράλληλα, δίνει την ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ να… αντεπιτεθεί μετά από εβδομάδες που δέχεται ασφυκτική πίεση από τη

Συγγρού.

Η δήλωση του κ. Σαμαρά, στο πλαίσιο της συνέντευξης που είχε δώσει στη ΔΕΘ, ήρθε λίγα 24ώρα μετά την πρώτη απολογία Παπαγεωργόπουλου και την απόφαση του ανακριτή της υπόθεσης, τότε, να τον αφήσει ελεύθερο χωρίς περιοριστικούς όρους. Εξ ου και ο Αντ. Σαμαράς δηλώνει «ικανοποιημένος από την πρόσφατη εξέλιξη», πριν χαρακτηρίσει τον Παπαγεωργόπουλου έντιμο άνθρωπο «που έχει προσφέρει πολλά στη Θεσσαλονίκη».

Η δήλωση αυτή ήταν πάντως αρκετή για το ΣΥΡΙΖΑ που επετέθη με σφοδρότητα αλλά και για το Μαξίμου που εμφανίστηκε εξαιρετικά αμήχανο για τη διαχείριση της υπόθεσης. Εν τέλει, με μία ανακοίνωση χθες βράδυ, η Ν.Δ. επιχείρησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, σημειώνοντας ότι η τότε κρίση Σαμαρά ήταν πολιτικά και, πάντως, όχι δικανική, ότι τότε ουδείς, ούτε οι δικαστές που τελικά έκριναν τον Παπαγεωργόπουλο, είχαν άποψη περί ενοχής και ότι, πάντως, η Ν.Δ. σέβεται απόλυτα τις δικαστικές αποφάσεις και προχωρά στην αναστολή της κομματικής ιδιότητας του πρώην Δημάρχου, έως ότου η υπόθεση τελεσιδικήσει.

Οι εκλογικές σκοπιμότητες

Η περίπτωση Παπαγεωργόπουλου, η οποία στο Μαξίμου εύχονται ότι θα κλείσει σύντομα, είναι ενδεικτική των… αβαριών που ανέλαβε ο Αντ. Σαμαράς σε μία προσπάθεια να συγκρατήσει όσες περισσότερες ψήφους μπορούσε στο κόμμα της Ν.Δ. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι η μακρά περίοδος διαμάχης μεταξύ Παπαγεωργόπουλου και ΝΔ καθώς ο «φτερωτός πρώην Δήμαρχος» επιθυμούσε να είναι εκ νέου υποψήφιος και άρα να έχει ισχυρότερη πολιτική κάλυψη έναντι των δικαστικών του εκκρεμοτήτων και μεγαλύτερο έλεγχο επί των ταμείων που τελούσαν υπό διερεύνηση αλλά και η άρνηση αρκετών στελεχών της διοίκησής του να συνταχθούν με την υποψηφιότητα Γκιουλέκα «στοίχισε», μεταξύ άλλων, τη Δημαρχία της Θεσσαλονίκης, την οποία κέρδισε πανηγυρικά ο Γ. Μπουτάρης.

Αντίστοιχη αβαρία και, μάλιστα, με γνωστή ήδη τη δικαστική κρίση, έστω όχι αμετάκλητη, ανελήφθη και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές όταν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ανακηρύχθηκε από το νυν Πρωθυπουργό ως… αρχιστράτηγος της ΝΔ στην προεκλογική μάχη της βορείου Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα