Παναγιώτης εναντίον Αλέξη

Εφόσον είναι γνωστό, πασίγνωστο, ότι δυο Ρωμιοί έχουν πέντε γνώμες, εκείνοι που αργά ή γρήγορα ποντάρουν στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ ἠ πιο σωστά στον διχασμό του αρχίζει να αχνοφαίνεται εντός του κινήματος ή του Κόμματος με άγνωστες συνέπειες. Προφανώς οι δύο αρχηγεύοντες με πρωτάρη τον Αλέξη τα έχουν πάει πολύ καλά, τόσο καλά μάλιστα που ο Αλέξης κυκλοφορεί σε Ευρώπη και Αμερική με τη σφραγίδα του ηγέτη κατά κούτελο παρά το γεγονός ότι η ελλειπής γνώση της αγγλικής τον υποβιβάζει σε επικεφαλής φοιτητικής παρατάξεως.

Ωστόσο δεν του λείπει η εμφάνιση που πείθει τον κοσμάκη ότι πρόκειται για ταχύτατο άλογο που αν μη τι άλλο αξίζει αν μη τι άλλο την ελπίδα για την τελική επικράτηση.

Ένας άσχετος αναφορικά με τα προβλήματα και τις αρετές του ΣΥΡΙΖΑ θα έλεγε πως ο,τι ήταν ο Κουβέλης για τη Νέα Δημοκρατία είναι ο Λαφαζάνης για τον ΣΥΡΙΖΑ, επίσης ο,τι είναι ο Βενιζέλος για τη Νέα Δημοκρατία είναι τρόπον τινά ο Λαφαζάνης. Με τη διαφορά βέβαια ότι ο Παναγιώτης ανήκει στην παράταξη όπου είναι τρόπον τινά μαθητής και ηγέτης, ενώ οι άλλοι «αρχηγοί» που δοκίμασαν την φιλοξενία της Νέας Δημοκρατίας ήταν απλώς περαστικοί που αργά ή γρήγορα ενδέχεται να επιστρέψουν στη δική τους παράταξη έστω κι αν –όπως δείχνουν τα πράγματα – η φιλοξενία θα παγιωθεί.

Το σκληρό καρύδι που φαίνεται πως ώρες ώρες κάνει άνω κάτω την παράταξη είναι η σκέψη ότι η χώρα, έστω και τώρα, θα πρέπει να αποφασίσει την έξοδο από το ευρώ! Αυτή η στρατηγική κίνηση δεν αποτελεί μόνο έναν νεοφανή ορίζοντα ο οποίος πιθανότατα να υποσκάπτει τοπ κύρος του Κόμματος, καθώς ή έξοδος από το ευρωπαϊκό νόμισμα συνεπιφέρει και την απεξάρτηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα; Ο Παναγιώτης μοιάζει με πολιτικό ο οποίος δοκιμάζει ποικίλες μετατροπές χωρίς να έχει απόλυτη απόφαση για τη χρήση μιας και μόνης. Γνωρίζοντας ότι η αξιωματική ενδο-αντιπολίτευση του κόμματος αντιπροσωπεύει το 1/3 του κόμματος, η θέση του Λαφαζάνη είναι στέρεα σαν άτομο και ασταθής σαν ενσαρκωμένη αντιπολίτευση.

Ξέρουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το μόνο κόμμα που τρέφει στους κόλπους του έναν εν δυνάμει αντίπαλο αν όχι εχθρό. Το ζήτημα είναι πως θα προσχωρήσει. Ειδικά στο ζήτημα της εξόδου από το ευρώ ο Αλέξης φρονεί ότι όχι μόνο ισούται με καταστροφή για τη χώρα, αλλά και με διάλυση του εσωτερικού ιστού της. Κατά συνέπεια ο Λαφαζάνης έχει πολλά να σκεφθεί :είτε να κρατήσει για τον εαυτό του την έξοδο από το νόμισμα και την ΕΕ, είτε να παίξει κορώνα γράμματα και ό,τι ήθελε προκύψει…

Keywords
Τυχαία Θέματα