Περισσότεροι εκπαιδευτικοί στον… προθάλαμο της απόλυσης

Περισσότεροι τελικά θα είναι οι εκπαιδευτικοί, που θα υπαχθούν στο καθεστώς κινητικότητας σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή».

Παράλληλα με τη διαδικασία μετάταξης 4.933 εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, περίπου 2.000 ακόμη θα συμμετέχουν στη διαδικασία κινητικότητας, οι οποίοι προορίζονται για την κάλυψη διοικητικών θέσεων του υπουργείου Παιδείας.

Οι ειδικότητες που πλεονάζουν είναι καθηγητές πληροφορικής, ξένων γλωσσών, καλλιτεχνικών, πολλοί από τους οποίου θα αναγκαστούν να αλλάξουν πόλη διαμονής, για

να συνεχίσουν να εργάζονται. Οι καθηγητές που θα μετατεθούν θα προκύψουν ανά Διεύθυνση και Περιφέρεια Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής, αφού γίνει η αύξηση κατά 2 ώρες του εβδομαδιαίου ωραρίου.

Τα κριτήρια που έχουν θεσπιστεί, για να προστατεύουν τους εργαζομένους από τον εφιάλτη της κινητικότητας δεν ισχύουν στη συγκεκριμένη περίπτωση, μιας και οι κατώτατες μεικτές αποδοχές δεν θα είναι το προκαθορισμένο όριο των 12.000 μεικτών ετησίων αλλά 14.104.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα εξαιρούνται της κινητικότητας οι εξής περιπτώσεις

• Εκπαιδευτικός ανάπηρος σε ποσοστό από 67% (η αναπηρία πιστοποιείται από γνωμάτευση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής ή επιτροπή κέντρου πιστοποίησης αναπηρίας και διακριβώνεται από το ακριβές αντίγραφο δήλωσης Ε1).
• Εκπαιδευτικός πολύτεκνος και εφόσον τα τέκνα συνοικούν και είναι εξαρτώμενα μέλη (ανήλικα, σπουδάζοντα και υπηρετώντας τη στρατιωτική θητεία). Απαραίτητη είναι η προσκόμιση πρόσφατου πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης και αντιγράφου δήλωσης Ε1 του εκπαιδευτικού.
• Μόνο ένας από τους δύο συζύγους (εκπαιδευτικός) εφόσον έχουν και οι δύο έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Αντίθετα, δεν εξαιρούνται εάν έχουν ετήσιο εισόδημα υψηλότερο από 12.000 ευρώ μεικτά:
• Εκπαιδευτικός με σύζυγο με ποσοστό αναπηρίας από 67%.
• Εκπαιδευτικός με τέκνο που συνοικεί με αυτόν και είναι εξαρτώμενο μέλος με ποσοστό αναπηρίας από 67%.
• Εκπαιδευτικός που ασκεί κατ’ αποκλειστικότητα τη γονική μέριμνα τέκνου που συνοικεί με αυτόν και είναι εξαρτώμενο μέλος (δηλαδή περιπτώσεις χηρείας ή μονογονεϊκής οικογένειας).
• Εκπαιδευτικός που έχει οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης με δικαστική απόφαση και συνοικεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα