Πέθανε ο άνθρωπος που έφερε τη Γιόγκα στη Δύση (Video)

Ο Μπελούρ Κρισναμαχάρ Σανταραράγια Ιενγκάρ άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Πούνα, στην Ινδία λόγω νεφρικής ανεπάρκειας. Υπήρξε ο αναμορφωτής της αρχαίας τέχνης της Γιόγκα που σύντομα έγινε τρόπος ζωής για εκατομμύρια δυτικούς αλλά και στήριξε μια ολόκληρη βιομηχανία προϊόντων και υπηρεσιών. Μια βιομηχανία που μόνο στις ΗΠΑ αποφέρει πάνω 27 δισ. δολάρια το χρόνο.

Ο Μπελούρ Κρισναμαχάρ προσάρμοσε την αρχαία τεχνική εκγύμνασης τους σώματος και του πνεύματος στις δικές του ανάγκες και δυνατότητες όταν

ήταν πολύ νέος, καθώς έπασχε από πολλές ασθένειες (είχε πάθει φυματίωση, τύφο, ελονοσία) και χάρη σε αυτήν έγινε ο ίδιος καλά ενώ όλοι τον είχαν ξεγραμμένο.

Μετά τα 20 χρόνια του άρχισε να διδάσκει την απλοποιημένη αυτή τεχνική της Γιόγκα και εντελώς τυχαία γνώρισε το μεγάλο μουσικό Γεχούντι Μενουχίν ο οποίος έγινε μαθητής του και στην συνέχεια τον έφερε στη Δύση.

Σύντομα έγινε πολύ διάσημος και απέκτησε πολλούς μαθητές οι οποίοι με τη σειρά τους δίδασκαν τη Γιόγκα σε άλλους ανοίγοντας σχολές σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Ο Μπ.Κ.Σ. παρέμεινε απλός μέχρι το τέλος της ζωής του κάνοντας βέβαια καθημερινά Γιόγκα και συνέχισε να διδάσκει μέχρι το τέλος. Το βιβλίο του "Light on Yoga" έχει μεταφραστεί σε 17 γλώσσες κι έχει κυκλοφορήσει σε εκατομμύρια αντίτυπα.

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα