Πληρώστε το φόρο με πιστωτική κάρτα

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για την αποπληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων μέσω πιστωτικής κάρτας. Πληρώνοντας με πιστωτική οι φορολογούμενοι επιμηκύνουν την αποπληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων μέχρι και 12 μήνες, χωρίς επιπλέον κόστος. Όπως αναφέρουν στο matrix24 στελέχη τραπεζών το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο.

Συγκεκριμένα οι τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα να αποπληρώσει κανείς το φόρο εισοδήματος ή και άλλους φόρους

όπως ο ΕΝΦΙΑ σε 6, 9 ή και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις. Μάλιστα πληρώνοντας μέσω πιστωτικής κάρτας το φόρο οι φορολογούμενοι απολαμβάνουν και την έκπτωση φόρου κατά 1,5% που δίνει το Υπουργείο Οικονομικών σε όσους αποπληρώσουν το σύνολο του φόρου. Επιπλέον η πρώτη δόση που θα εμφανιστεί στην κάρτα δεν θα είναι στο τέλος Ιουλίου (που είναι η σχετική προθεσμία του Υπουργείου) αλλά στο τέλος Αυγούστου, δηλαδή ένα μήνα μετά. Υπενθυμίζεται ότι αύριο Πέμπτη 31 Ιουλίου είναι τελευταία ημέρα για την πληρωμή του φόρου.

Αναλυτικότερα η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει τις περισσότερες -12- μηνιαίες δόσεις. Η Alpha Bank δίνει τη δυνατότητα πληρωμής του φόρου σε 6 δόσεις, ενώ η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank μέχρι και σε 9 δόσεις.

Η χρήση των πιστωτικών καρτών για την πληρωμή υποχρεώσεων προς το Δημόσιο αξιοποιείται πλέον από έναν σημαντικό αριθμό φορολογουμένων και, σύμφωνα με στοιχεία από τις τράπεζες, πέρυσι πληρώθηκαν περί τα 600 εκατ. ευρώ σε φόρους με τη χρήση καρτών.

Για παράδειγμα, εάν ο φόρος ανέρχεται σε 1.000 ευρώ, το ποσό μετά την έκπτωση θα διαμορφωθεί στα 985 ευρώ και θα εξοφληθεί, ανάλογα με την προσφορά της κάρτας, σε:

• 6 άτοκες δόσεις των 164,17 ευρώ,

• 9 άτοκες δόσεις των 109,44 ευρώ,

• 12 άτοκες δόσεις των 82,08 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα