Ποδαρικό με σινεμά

17:24 1/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Anna Karenina

Tου Τζο Ράιτ
Mε τους Κίρα Νάιτλι, Τζουντ Λο, Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, Kέλι ΜακΝτόναλντ, Ντόμναλ Γκλίσον, Μάθιου ΜακΦέιντιεν, Ρουθ Γουίλσον, Έμιλι Γουάτσον, Ολίβια Γουίλιαμς, Αλίσια Βικάντερ. Διάρκεια: 135′

O πολυβραβευμένος σκηνοθέτης ταινιών περιόδου (Εξιλέωση, Περηφάνια και Προκατάληψη) υπογράφει μια τολμηρή, κινηματογραφική μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος του Λέοντος Τολστόι, σε διασκευή του βραβευμένου με Όσκαρ

σεναριογράφου Τομ Στόπαρντ (Ερωτευμένος Σαίξπηρ)

Η τσαρική Ρωσία του τέλους του 19ου αιώνα αναβιώνει ολοζώντανα στη μεγάλη οθόνη με αφορμή μια ιστορία ερωτικής προδοσίας, ενός σαρωτικά παράνομου έρωτα, εικονογραφώντας μοναδικά μια διαχρονική μελέτη στην ανθρώπινη ηθική.
Παντρεμένη με έναν ισχυρό κυβερνητικό παράγοντα, η Άννα Καρένινα ερωτεύεται βαθιά έναν πλούσιο αξιωματικό του στρατού, τον κομψό κόμη Βρόνσκι και προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρει την αλήθεια και το νόημα στη ζωή της, αψηφά απερίσκεπτα τις συμβάσεις της ρωσικής κοινωνίας κι εγκαταλείπει το σύζυγο και το γιο της για να ζήσει με τον εραστή της. Ο περίγυρος της την καταδικάζει και την εξοστρακίζει, και η ίδια παθαίνει συχνά κρίσεις ζήλιας που αποξενώνουν τον Βρόνσκι, με αποτέλεσμα να βουλιάζει σιγά σιγά στο αδιέξοδο .

Εικαστικά υπέροχη και τεχνικά άρτια δημιουργία, που αν απέφευγε την φανταχτερή και συνάμα πομπώδη σκηνοθετική προσέγγιση σε αρκετά της σημεία που την κάνει να μοιάζει με φλύαρο μιούζικαλ , θα απέδιδε ιδανικά το δράμα των χαρακτήρων του έργου.

The Impossible

Του Χουάν Αντόνιο Μπαγιονά.
Με τους Γιούαν Μακγκρέγκορ, Ναόμι Γουότς, Τζέραλντιν Τσάπλιν, Τομ Χόλαντ

Διάρκεια: 107′

H Μαρία, ο Χένρι και τα τρία τους παιδιά ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη, για ν’ απολαύσουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στη γαλήνη ενός τροπικού παραδείσου. Το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου όμως, και καθώς όμως η οικογένεια ξεκουράζεται γύρω από την πισίνα, μια τρομακτική βοή ακούγεται από το κέντρο της γης, και μια τεράστια μάζα σκοτεινών νερών σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της.

Το χάος που δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν ποτέ, και ο τρόμος που έζησαν χιλιάδες άνθρωποι, περιγράφονται μαζί με απίστευτες αποδείξεις κουράγιου και συμπόνιας. Επικών διαστάσεων περιπέτεια με ψυχολογικές προεκτάσεις η ταινία επιχειρεί ένα ταξίδι στο κέντρο της ανθρώπινης ψυχής καταγράφοντας τη συντριβή αλλά και την ελπίδα.

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία μιας οικογένειας που επιβίωσε από το καταστροφικό τσουνάμι το 2004.

Ο Άνθρωπος Που Γελά
(L’Homme Qui Rit )

Του Ζαν Πιέρ Αμερί .
Με τους Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Μαρκ Αντρέ Γκροντίν, Εμανουέλ Σενιέ, Κρίστα Τερέτ. Διάρκεια: 95′
Στο Λονδίνο του 18ου αιώνα, ο Γκουίνπλεϊν ένας νεαρός άνδρας με παραμορφωμένο πρόσωπο, το οποίο τον κάνει να φαίνεται ότι χαμογελά συνεχώς, θα ενταχθεί σε έναν περιοδεύοντα θίασο. Το μόνιμα χαραγμένο χαμόγελο, αντικείμενο εκδίκησης από τον βασιλιά, σύντομα θα τον κάνει διάσημο, όμως γι αυτόν το πιο σημαντικό πράγμα είναι ο έρωτας του με την τυφλή Ντία.

Σε μια αυστηρά δομημένη κοινωνία με τον λαό εξαθλιωμένο, άβουλο και χωρίς ελπίδα αντίστασης, ο άνθρωπος που γελά, τολμά να παρουσιάσει την τραγικότητα της θέσης του και της τάξης του, να κραυγάσει για την κοινωνική αδικία, πριν τον καταπιεί το βάραθρο της αναλγησίας των ισχυρών

Η ταινία βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Βίκτωρος Ουγκώ, η οποία δημοσιεύτηκε το 1869. Μία συναρπαστική κινηματογραφική ιστορία, συμμετρικά ποιητική όσο και βαθιά ανθρώπινη, όπως το έργο του μεγάλου Γάλλου συγγραφέα . Ένας διαχρονικός μύθος που αιχμαλωτίζει το θεατή με την οικουμενικότητα του χαρακτήρα του, αγγίζοντας ευαίσθητα θέματα όπως η φυσική ποικιλομορφία, η αγάπη ο νεωτερισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα