Στην Ευελπίδων φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης:

• Συγκαλεί τη Σύγκλητο την Παρασκευή 22/11/2013 προκειμένου να αντιμετωπισθεί αμέσως η κατάσταση από τις παραιτήσεις των μελών της Συγκλήτου και λόγω της αναγκαιότητας για άμεση λειτουργία σε όλο το εύρος του Ε.Κ.Π.Α.

• Καλεί τους δημοσιογράφους τη Δευτέρα 25/11/2013 στις 12μ. στην Παλαιά Αίθουσα Συγκλήτου για ενημέρωση από τον Πρύτανη και μέλη της Συγκλήτου σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί . Ο κ. Πελεγρίνης διαψεύδει κατηγορηματικά

ότι «οι διοικητικοί υπάλληλοι αμείβονται κατά το διάστημα της απεργίας τους, όπως ανυπόστατα διαδίδεται από συκοφάντες και ψευδολόγους».

Με εντολή του Πρύτανη, αναφέρει η ανακοίνωση, σε αλλεπάλληλα έγγραφα, έχει ληφθεί κάθε μέριμνα, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις, σχετικά με τη μη πληρωμή απεργών υπαλλήλων.

«Πληροφορούμε, επίσης, εκ της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, ότι καθ’ όλο το διάστημα της απεργίας έχουν δρομολογηθεί εκλογές σε Τμήματα και Σχολές, τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και οι Πανεπιστημιακές Κλινικές λειτουργούν κανονικά, προσωπικό ασφαλείας ορίζεται πάντα σύμφωνα με το Νόμο, ενώ επείγοντα αιτήματα πάσης φύσεως αντιμετωπίζονται αμέσως, παρόλο που η διαθεσιμότητα και η παραπομπή σε αργία του μεγαλύτερου μέρους των υπαλλήλων του Ε.Κ.Π.Α. προκαλεί τεράστια προβλήματα» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αντισυγκέντρωση της ΔΑΠ

Ταυτόχρονα πολώνει το κλίμα η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία διοργανώνει αντισυγκέντρωση στα προπύλαια με σύνθημα «Αποφασίσουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας», με σκοπό να πιέσουν στο άνοιγμα των πανεπιστημίων.

Σε ανακοίνωση της η ΔΑΠ αναφέρει ότι «μια ολόκληρη κοινωνία παραμένει όμηρος μιας κατάστασης την οποία δεν δημιούργησε και δεν ευθύνεται. Το γεγονός ότι κοντεύει να τελειώσει ο Νοέμβριος και υπάρχουν φοιτητές με κατοχυρωμένη την ιδιότητα, αλλά δεν έχουν καταφέρει να εγγραφούν στις σχολές τους, αποτελεί μια ακόμα παγκόσμια πρωτοτυπία». Τα μέλη της ΔΑΠ δηλώνουν ότι κάποιοι καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας και «μας απαγορεύουν να εκφράσουμε τις απόψεις μας ελεύθερα, μέσα στις σχολές μας. Διεκδικούμε το αυτονόητο: την ελεύθερη πρόσβαση στην Παιδεία, που για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Για άλλους, είναι παραχώρηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα