Προ ημερησίας με… άγριες διαθέσεις

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η κυβέρνηση, παρά τις «έρευνες κατόπιν εορτής και δολοφονίας» -όπως λένε χαρακτηριστικά- των δικαστικών αρχών και της Αστυνομίας, είναι βαρύτατα εκτεθειμένη από τη στάση της. Για το λόγο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να «πυροβολεί» τον Αντώνη Σαμαρά για την άρνησή του να γίνει συζήτηση για την απειλή της Χρυσής Αυγής

σε επίπεδο αρχηγών, είτε στη Βουλή, είτε στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Κάρολο Παπούλια.

Βεβαίως, στην αξιωματική αντιπολίτευση ήδη προετοιμάζονται για τη συζήτηση αυτή, διαβεβαιώνοντας πως «ό,τι και να κάνει ο Σαμαράς και όσες μέρες κι αν περάσουν, η συζήτηση θα γίνει». Με τη φράση αυτή, επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα επιβεβαιώνουν την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει επισήμως τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή (μόλις ανοίξει η Ολομέλεια και τελειώσουν τα θερινά τμήματα, ήτοι στις 7 Οκτωβρίου), την οποία η κυβέρνηση «δε θα μπορέσει να αποφύγει».

Στη συγκεκριμένη συζήτηση, στόχος του Αλέξη Τσίπρα θα είναι να εκθέσει έτι περαιτέρω τον Αντώνη Σαμαρά και τον αρμόδιο υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια. Ήδη, στον ΣΥΡΙΖΑ καταρτίζουν τη φαρέτρα των επιχειρημάτων του προέδρου του κόμματος, συλλέγοντας όλα τα στοιχεία: τα πολλαπλά περιστατικά βίας από χρυσαυγίτες εδώ και 1,5 χρόνο, την έκθεση-κόλαφος του Συνηγόρου του Πολίτη που αποκάλυψε χθες η εφημερίδα «Αυγή», αλλά και τον φάκελο με την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης, που είχε παραδώσει στον Νίκο Δένδια προ καιρού ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανόλης Γλέζος.

Επιχείρηση «ομαλότητα»

Όλα τα παραπάνω θα χρησιμοποιηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εξυπηρετηθεί η επιδίωξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταδείξει τη ΝΔ –και δη το Μέγαρο Μαξίμου- ως μέρος του προβλήματος και όχι ως μέρος της λύσης. «Η κυβέρνηση κινείται τώρα γιατί δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Όμως, η πολιτική της και οι ακροδεξιές κορόνες των συνεργατών του πρωθυπουργού εξέθρεψαν τη Χρυσή Αυγή», λένε συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι «μόνος εγγυητής της ομαλότητας για τη Δημοκρατία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ». εξάλλου, αυτό υπονόησε προχθές και ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ενώ χθες, μιλώντας στο Πέραμα, επανήλθε: «Είμαστε το άκρον άωτο της δημοκρατίας, απέναντι στο άκρο του αυταρχισμού και του ναζισμού. Είμαστε το άκρον άωτον της κοινωνικής δικαιοσύνης, απέναντι στο άκρο των μνημονίων και της καθημερινής αδικίας. Είμαστε το άκρον άωτον του δίκιου του εργάτη απέναντι στο άκρο του ασύδοτου καπιταλιστή. Είμαστε το άκρον άωτον της ομαλότητας, απέναντι στο άκρο της ανωμαλίας, της ανασφάλειας, και της καταπίεσης», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα