Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος ο Σαμαράς

Στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της τηλεόρασης του Σκάι, σε ότι αφορά την εκλογική επιρροή των κομμάτων: Η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 29,5%, το ΠΑΣΟΚ 7,5%, οι

ΑΝΕΛ 8%, η Χρυσή Αυγή 10%, η ΔΗΜΑΡ 6%, το ΚΚΕ 5,5%.

Στην παράσταση νίκη ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναπαίρνει την πρωτιά που είχε χάσει το Φεβρουάριο (38%, έναντι 48% της Νέας Δημοκρατίας), και να ανεβαίνει στο 44%, κερδίζοντας 6 μονάδες.

Αντίθετα η Νέα Δημοκρατία χάνει 7 μονάδες, πέφτοντας στο 41%, 3 μονάδες πίσω από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Επίσης το 39% πιστεύει ότι μία κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, ενώ το 25% θεωρεί καλύτερη επιλογή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό της τάξης του 44%, με προβάδισμα 17 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα (27%). Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ των δύο αρχηγών είναι μειωμένη συγκριτικά με τον Φεβρουάριο, όταν ο πρωθυπουργός είχε διαφορά 21% (46 έναντι 25%) σε βάρος του Αλ. Τσίπρα. Το 26% των ερωτηθέντων εκτιμά πως κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει μεγάλη άνοδο 7% σε σχέση με τον Φεβρουάριο, με τις θετικές γνώμες στο 44%, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση, πίσω από το Φώτη Κουβέλη που συγκεντρώνει 46%.

Ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί το ποσοστό του 43% που είχε και το Φεβρουάριο και είναι τρίτος.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος με 34% (+1% από το Φεβρουάριο). Στην πέμπτη βρίσκεται η Αλέκα Παπαρήγα με 30% (-1%), και στην έκτη ο Ευάγγ. Βενιζέλος με 26% (+1 μονάδα).

Στην τελευταία θέση βρίσκεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος, με πολύ μεγάλη πτώση 5 μονάδων σε σχέση με το Φεβρουάριο, στο 13%.

H δημοσκόπηση της Metrisis

Όσον αφορά στη δημοσκόπηση της εταιρείας «Metrisi» για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 0,3% καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 22,2% έναντι 21,9% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε εδώ περισσότερα στοιχεία από τη δεύτερη δημοσκόπηση

Keywords
Τυχαία Θέματα