Ψάχνουν 12.500 διαθεσιμότητες και 2.000 απολύσεις

Πριν ακόμη υπογραφούν όλες οι αποφάσεις του πρώτου κύματος διαθεσιμότητας, καθώς εκκρεμεί η κινητικότητα των 1.500 περίπου διοικητικών υπαλλήλων Πανεπιστημίων, οι οποίοι εδώ και μήνες – συνεπικουρούμενοι και από τις διοικήσεις των ΑΕΙ – βρίσκονται σε πόλεμο με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, η κυβέρνηση ανοίγει τον επόμενο κύκλο.

Στις δύο μετά το μεσημέρι συγκαλείται στο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να αναζητήσει

λύσεις για τον επόμενο κύκλο κινητικότητας και, κυρίως, για την … εκκρεμότητα των 2.000, επιπλέον της ΕΡΤ, απολύσεων που θα πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του 2013.

Ως προς τη διαθεσιμότητα, στο στόχαστρο θα βρεθούν οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ, στο πλαίσιο της ενδοδημοτικής κινητικότητας, το διοικητικό, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό των υπηρεσιών Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίες και θα ενταχθούν στην πρωτοβάθμια φροντίδα του ΕΣΥ, καθώς και πλήθος νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που στήθηκαν από την κεντρική διοίκηση.

Τεράστιο αγκάθι, τόσο για το σύνολο της κυβέρνησης όσο και για τους υπουργούς που δεν θέλουν να συνδεθούν επί προσωπικού με την εκδίωξη προσωπικού, είναι προφανώς οι απολύσεις. Εφόσον θεωρηθούν ως δεδομένες οι απολύσεις από την ΕΡΤ, παρά το μεταβατικό καθεστώς που ισχύει αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση αναζητά επιπλέον 2.000 και αυτοί δεν θα είναι μόνον «επίορκοι». Σύμφωνα με πληροφορίες του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης η προσπάθεια των υπουργείων να αναζητηθούν επίορκοι έχει ως αποτέλεσμα περίπου 400 υποθέσεις υπαλλήλων, που προφανώς δεν επαρκούν για να καλύψουν το στόχο. Ερωτηματικό αποτελεί αν τελικά στο στόχο μπορούν να περιληφθούν όσοι ενδεχομένως απολυθούν από ΕΛΒΟ και ΕΑΣ. Εφόσον αυτό συμβεί η κυβέρνηση θα έχει καλύψει ένα τμήμα του στόχου από απολύσεις που, ούτως ή άλλως, θα γίνουν στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης ή ρευστοποίησης των επιχειρήσεων.

Σε διαφορετική περίπτωση θα αναζητηθούν νέες, «μικρές ΕΡΤ»…

Keywords
Τυχαία Θέματα