Πυροβολισμοί σε κτήριο του Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσινγκτον

Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 08:20 (15:20 ώρα Ελλάδας). Ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές σε ένα από τα κτίρια της περιοχής όπου εργάζονται περίπου 3.000 άνθρωποι.

«Οι υπηρεσίες διάσωσης έχουν μεταβεί στο σημείο», ανέφερε νωρίτερα ανακοίνωση το Πολεμικού Ναυτικού ζητώντας από τους εργαζόμενους να αναζητήσουν «καταφύγιο στην περιοχή».

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πέντε θύματα.

Η αστυνομία αναζητεί τον δράστη στο κτίριο 197, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης Ναυτικών Συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού

(NAVSEA), που είναι αρμόδια για τον σχεδιασμό και την κατασκευή σκαφών και υποβρυχίων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης είναι ένας μαύρος άνδρας με σκούρα αμφίεση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ενημερώνεται διαρκώς για το συμβάν.

«Ο Πρόεδρος ενημερώνεται για την κατάσταση στην Navy Yard της Ουάσιγκτον από την ειδική σύμβουλό του επί θεμάτων Εσωτερικής Ασφάλειας και Αντιτρομοκρατίας, Λίζα Μονάκο και την αναπληρώτρια Επιτελάρχη, Αλίσα Μαστρομανάκο. Έχει δώσει κατευθύνσεις ώστε η ομάδα του να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, μεταξύ άλλων το Ναυτικό και το FBI, καθώς και με τους τοπικούς αξιωματούχους. Καλούμε τους πολίτες να υπακούουν στις αρχές και να ακολουθούν τις οδηγίες τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα