ΡΕΝ: ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙ ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Βέβαιος ότι η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα θα είναι θετική εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής. “Δεν αναμένω σημαντικές αποφάσεις από τη Σύνοδο”, δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Ρεν εκτίμησε ότι η σχετική έκθεση θα είναι έτοιμη το Νοέμβριο και όπως είπε βάσει αυτής θα προχωρήσει η εκταμίευση της επόμενη δόσης προς την Ελλάδα.

Νωρίτερα

ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στο πλαίσιο της Τριμερούς Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής, έστειλε μήνυμα σ΄εκείνους που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση: «Εργαζόμαστε για την  ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας» είπε, σημειώνοντας ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην  «κοινωνική διάσταση της Ευρώπης».

Τόνισε ακόμα ότι «δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για έξοδο από την κρίση” επισημαίνοντας ότι “χρειαζόμαστε το σωστό συνδυασμό δημοσιονομικής εξυγίανσης και ενοποίησης αλλά και την εξισορρόπηση των αγορών εντός της ευρωζώνης».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αναφορές του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο  Χέρμαν Βαν Ρομπέι είπε στην Τριμερή  Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής, ότι η έλλειψη ανάπτυξης και η ανεργία αποτελούν τα δυο σημαντικότερα προβλήματα της Ευρώπης.

Ο κ. Ρομπάι επεσήμανε ότι στην ΕΕ υπάρχουν πλέον 25 εκατ. άνεργοι, παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία που υπάρχουν στην αύξηση των εξαγωγών και τη μείωση των ελλειμμάτων.

“Ο κοινωνικός διάλογος μεταξύ των μελών της ΕΕ αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι περισσότερος κρίσιμος από ποτέ” τόνισε ο κ.Ρομπέι, λέγοντας ακόμα ότι “σύντομα θα υπάρξει εποπτεία του τραπεζικού συστήματος πανευρωπαϊκά”.

Keywords
Τυχαία Θέματα