Σ. Ξηρός: Θα με κυνηγάει πάντα ότι αφαίρεσα ανθρώπινη ζωή

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» επισημαίνει ότι είναι λάθος η «επανενεργοποίηση» του αδερφού του Χριστόδουλου Ξηρού, τονίζοντας ότι «την περίοδο που έδρασε η 17 Ν δεν φαινόταν τόσο πολύ ούτε η διαφθορά ούτε το πόσο ανάξιο είναι το πολιτικό προσωπικό να διαχειριστεί τις καταστάσεις της χώρας. Έτρεχαν τότε τα δανεικά και ζούσαν όλοι σε μια γυάλα ευδαιμονίας. Σήμερα πια όλα αυτά φαίνονται. Ο κόσμος είναι πιο συνειδητοποιημένος και δεν χρειάζεται κανένα να του υποδείξει τρόπους αντίδρασης. Τώρα είναι εποχή για μαζική και όχι ατομική δράση».

Σε ο,τι αφορά τις επικηρύξεις αναφέρει

ότι «αντί να δαπανηθούν λεφτά σε επικηρύξεις θα τους πρότεινα να δώσουν αμνηστία για την υπόθεση της 17 Ν. Η κοινωνία και η πολιτεία θα έχουν να κερδίσουν περισσότερα από αυτό. Έτσι κι αλλιώς, όλοι έχουμε εκτίσει πολύ μεγάλο μέρος των ποινών μας. Αυτός ο κύκλος έχει κλείσει».

Για όσα υπαινίσσεται ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος σχετικά με συνεργασία του Χριστόδουλου με τις Αρχές αναφέρει ότι «ο Γιωτόπουλος ζει στην πιο σκληρή απομόνωση από όλους μας. Δεν ξέρω αν έχει πλήρη συνείδηση της κατάστασης που επικρατεί στην φυλακή ή που τις βρήκε τις πληροφορίες για να πει κάτι τέτοιο».

«Αυτό που θα άλλαζα αν μπορούσα, από αυτή την ιστορία θα ήταν να μην έχω αφαιρέσει ζωή. Αυτό θα με κυνηγάει για πάντα και δεν μπορώ να κάνω και τίποτα για να το αλλάξω» αναφέρει.

Ο Σάββας Ξηρός αναφέρεται στα σοβαρότατα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και ζητεί να του επιτραπεί να νοσηλευτεί στο σπίτι του. «Μπήκα στη φυλακή με όραση 3/10 και τώρα έχω πλέον κάτω από 1/20 . Είμαι στην ουσία τυφλός και γι αυτό ευθύνονται διαπιστωμένα οι συνθήκες κράτησής μου και οι αδυναμία πρόσβασης σε εξειδικευμένες υπηρεσίες» σημειώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα