Σχολιάζοντας το ΔΝΤ…

07:56 8/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Αναλύοντάς το, η Ιπποκράτους καλεί στην άντληση επιχειρημάτων υπέρ των ελληνικών απόψεων στη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ώστε να μη ζητηθούν νέα μέτρα που τροφοδοτούν την ύφεση και δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία και να μειωθεί περαιτέρω το δημόσιο χρέος της χώρας ώστε να καταστεί οριστικά βιώσιμο…

Απαντώντας πάντως σε συντονισμένα –όπως τα χαρακτηρίζει- σχόλια αναφορικά με

τη σταθερότητα της κυβέρνησης, η Ιπποκράτους διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι «το ΠΑΣΟΚ εγγυάται την κυβερνητική σταθερότητα και αγωνίζεται για την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής». Ζητά όμως η κυβερνητική πολιτική να ταυτίζεται με ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, το οποίο μάλιστα θα χαίρει ευρείας εθνικής αποδοχής. Ζητά ακόμα ουσιαστική στήριξη της πραγματικής οικονομίας, ήτοι των επιχειρήσεων και της απασχόλησης, καθώς και συντονισμένα μέτρα προστασίας της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Σε αυτή την κατεύθυνση προωθεί συγκεκριμένες προτεραιότητες, τις οποίες θα επαναλάβει και σήμερα από τον Δήμο Συκεών-Νεάπολης Θεσσαλονίκης, όπου θα μιλήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Εκεί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα εστιάσει στην ανάγκη άμεσης προώθησης των προγραμμάτων ανάσχεσης της ανεργίας και στήριξης της απασχόλησης, στην ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης του νομοσχεδίου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, διατήρησης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και δικαιότερου κατά το δυνατόν ενιαίου φόρου ακινήτων.
Δεν αποκλείεται, δε, να επιτεθεί εκ νέου στην Χρυσή Αυγή, δεδομένου ότι …ανατριχιασμένοι από την αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος μέσα στην ίδια την Βουλή των Ελλήνων, στην Ιπποκράτους, εκτιμούν ότι «οι ωμά ναζιστικές πεποιθήσεις του ηγετικού πυρήνα της βρίσκονται σε απόσταση από την αντισυστημική και αντιθεσμική ροπή των δημοκοπικών οπαδών της Χ.Α». Εξού και επαναφέρουν την αναγκαιότητα νομοθετικού στιγματισμού της ΧΑ, καλώντας εκ νέου όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να διαμορφώσουν μία ευρύτατα αποδεκτή βάση κατά τη διάρκεια συζήτησης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου Ρουπακιώτη, που κατέθεσαν τελικά εν είδει πρότασης νόμου ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Θα αναφερθεί τέλος και στην αυριανή διαδικασία εκλογής γραμματειών των τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για θεσμική του συγκρότηση. Θα καλέσει δε, τα νέα περιφερειακά όργανα, που θα προκύψουν από τη διαδικασία, να αναλάβουν το βάρος για τη λειτουργία μίας νέας μορφής αυτοχρηματοδοτούμενης οργάνωσης, όσο και για την προετοιμασία ενόψει των ευρωπαϊκών και των δημοτικών εκλογών του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα