Σε μετωπική σύγκρουση ΠΟΕ – ΟΤΑ και Κυβένρηση

Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει και πρόταση για αποχή από την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Από τις 7 το πρωί δημοτικοί υπάλληλοι και μέλη της δημοτικής αστυνομίας πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη του κτηρίου του δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων, ενώ σε όλους τους δήμους της χώρας πραγματοποιούνται καταλήψεις και γενικές συνελεύσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνέλευση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους ενώ τη Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία

στο Σύνταγμα.

Σε 24ωρη γενική απεργία προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου, ημέρα που αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο.

Έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκαλεί η ΚΕΔΕ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκαλεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 και ώρα 10 το πρωί στην Αθήνα (ξενοδοχείο Κάραβελ), στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι δήμαρχοι της χώρας και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων προκειμένου να αποφασίσουν για τη περαιτέρω στάση της Αυτοδιοίκησης μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Θέμα της Συνέλευσης: «Οι Κυβερνητικές αποφάσεις για την κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας των υπαλλήλων τους».

Κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη-Κρήτη

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης κατέληξε η μηχανοκίνητη πορεία των δημοτικών αστυνομικών που ξεκίνησε νωρίτερα το πρωί από το κτίριο όπου στεγάζεται η υπηρεσία τους, επί της οδού Μοναστηρίου 93. Η πορεία πέρασε από το κέντρο της πόλης και την παραλιακή οδό υπό τους ήχους των σειρήνων των οχημάτων της δημοτικής αστυνομίας. Σε αυτήν συμμετείχε όλη η δύναμη των δημοτικών αστυνομικών, μοτοσικλετιστές, ποδηλάτες και πεζοί.

Μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνέλευση των σωματείων των εργαζομένων δημοτικών αστυνομικών στο κτίριο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕΜΠΕ ο δημοτικός αστυνομικός Νίκος Σύρπας, πρόθεση του κλάδου είναι να πραγματοποιήσει αγώνα διαρκείας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια της κυβέρνησης.

Κατάληψη στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης στο Ηράκλειο πραγματοποιούν καθηγητές μετά τις εξελίξεις σχετικά με τις απολύσεις και μετακινήσεις εργαζόμενων από τον χώρο της εκπαίδευσης καθώς και για τις επικείμενες καταργήσεις τομέων στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας και ακολούθησε η κατάληψη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης με βασικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από τη δημόσια δωρεάν Παιδεία». Επίσης υπό κατάληψη βρίσκονται, από το πρωί, τα γραφεία της Περιφέρεια Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι διαμαρτυρόμενοι προχώρησαν στην κατάληψη σε ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά, ζητώντας τον τερματισμό της παράνομης, όπως υποστηρίζουν, κράτησής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα