Σήμερα το διαζύγιο Τατσόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ

Μεταξύ των δύο πλευρών έχουν πια ανταλλαγεί βαριές κουβέντες και όλα τα στελέχη της Κουμουνδούρου αντιμετωπίζουν τον βουλευτή Β’ Αθήνας ως «ξένο σώμα» για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η σημερινή συνεδρίαση στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής αναμένεται δύσκολη και με αρκετές εντάσεις, καθώς εκτός του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκου Βούτση, πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

προτίθενται να εξαπολύσουν μύδρους κατά του κ. Τατσόπουλου. Κριτικός προς τον κ. Τατσόπουλο αναμένεται να είναι και ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει προγραμματίσει -εκτός απροόπτου- να παραστεί στη συνεδρίαση.

«Δε θα το αφήσω έτσι»

Προς το σενάριο του διαζυγίου και του τελικού «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» «Όταν εσένα ο διευθυντής της Αυγής σε αποκαλέσει Χρυσαυγίτη, να γυρίσεις και το άλλο μάγουλο και να θυσιαστείς για το κοινό καλό. Εμένα, πάλι, το “σύνδρομο Πλουμπίδη” δεν είναι ακριβώς το δυνατό μου σημείο», απάντησε χθες στο facebook, σε «φίλο» του που τού ζητούσε να δώσει τόπο στην οργή, ο βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος. Παράλληλα, συνομιλητές του διαμηνύουν ότι «δε θα ανεχθεί σιωπητήριο από κανέναν», προδιαγράφοντας τη ρήξη που θα επέλθει στη σημερινή συνεδρίαση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Πέτρου Τατσόπουλου. Άλλωστε, ο Νίκος Βούτσης ήδη από προχθές είχε προαναγγείλει ότι «θα τα πούμε την Τρίτη με τον Πέτρο», αφήνοντας να εννοηθεί ότι «θα τα ψάλλει» στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σαν να μην έφταναν αυτά, στις «βαριές κουβέντες» που έχουν ανταλλαγεί μεταξύ των δύο πλευρών συμπεριλαμβάνεται και το άρθρο-καταπέλτης του προέδρου του Δ.Σ. της «Αυγής», Βασίλη Μουλόπουλου κατά του βουλευτή. Στο συγκεκριμένο άρθρο, ο πρώην βουλευτής αποκαλούσε τον Πέτρο Τατσόπουλο «γελωτοποιό του ΣΥΡΙΖΑ» παραλληλίζοντάς τον με «ό,τι είναι ο Άδωνις για τη ΝΔ και ο Πάγκαλος για το ΠΑΣΟΚ». «Ο γελωτοποιός του ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο (σ.σ.) σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Για μία και μοναδική παράσταση. Γέλια μέχρι δακρύων», ήταν η απάντηση -μέσω του προσφιλούς του facebook- Πέτρου Τατσόπουλου, με την οποία προϊδέασε για την απόφασή του να σηκώσει το γάντι που του πετούν ηγετικά στελέχη της Κουμουνδούρου. Μια απόφαση που πιθανότατα θα τον οδηγήσει εκτός ΣΥΡΙΖΑ, αν και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, διαβεβαίωσε χθες ότι ουδείς θα διαγραφεί για διαφορετικές πολιτικές απόψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα